Meer info over de opleiding
In de opleiding wordt veel aandacht besteed aan de praktische vaardigheden die je nodig hebt om in dit beroep te werken. In de praktijklessen leer je de fijne kneepjes van het vak. Je organiseert projecten en presenteert vakgerichte onderdelen, zoals proeverijen, kooksessies, warenkennis en gastronomie (kennis van wijnen en gerechten). De theoretische vakken worden zoveel mogelijk aangeboden tijdens de praktijklessen. Daarnaast volg je lessen Nederlands, Engels, loopbaan & burgerschap, informatica en rekenen, waarbij je op zoek gaat naar informatie en deze leert toepassen. Daarbij word je begeleid door een docent.
Tijdens de opleiding maak je een keuze voor het soort bedrijf waar je graag wilt gaan werken. Je kunt kiezen voor procesmatige organisaties, zoals bijvoorbeeld zorginstellingen of ambachtelijke organisaties, zoals horecabedrijven.
Ook loop je tijdens de opleiding stage (bpv). In het leerbedrijf werk je met een bpv-werkboek of stageopdrachten aan je opleiding. Deze opdrachten sluiten aan bij wat je in de theorie geleerd hebt. Tijdens je stage/werk word je dan ook begeleid door een bpv-begeleider van de opleiding. Je bpv-begeleider is je aanspreekpunt en volgt je ontwikkeling in het leerbedrijf.
Starten wanneer jij dat wilt!
Wil je niet wachten tot het nieuwe schooljaar om met je horeca-opleiding te beginnen? Met de flexibele instroom kun je op elk moment starten!
Meer info vind je op deze pagina.
Sluit