Meer info over de opleiding
Tijdens de bbl-opleiding Leidinggevende bediening ga je één dag per week naar school. De overige dagen werk je bij een erkend leerbedrijf. Dit is een groot of middelgroot horecabedrijf. Bij dit leerbedrijf heb je een arbeidscontract voor minimaal 20 uur per week.
Gastheerschap, leidinggeven- vaardigheden
Als eerste word je natuurlijk opgeleid om een goede gastheer/gastvrouw te worden. Gedurende de opleiding besteed je veel aandacht aan het gastheerschap, leidinggeven en het ontwikkelen van management- en coachingsvaardigheden. Je volgt lessen als gastronomie, warenkennis, wijn, marketing, bedrijfseconomie en personeel & organisatie. Verder krijg je (groeps)opdrachten en leer je hoe je medewerkers moet aansturen, motiveren en coachen. Naast de vakgerichte lessen volg je ook lessen als Nederlands, Engels, Duits, loopbaan & burgerschap en rekenen. Verdiepen en verbreden van je kennis en vaardigheden doe je met het volgen van keuzedelen. Alle vakken worden zoveel mogelijk aangeboden in de context van het beroep, zodat je de theorie meteen leert toepassen in de praktijk.
Zelfdiscipline en initiatief nemen
Bij deze bbl-opleiding komt het neer op veel zelfdiscipline en initiatief nemen. Je doet veel aan zelfstudie en de docent is hierbij je coach. Hij of zij motiveert je en helpt je verder op weg.
Starten wanneer jij dat wilt!
Wil je niet wachten tot het nieuwe schooljaar om met je horeca-opleiding te beginnen? Met de flexibele instroom kun je op elk moment starten!
Meer info vind je op deze pagina.
Sluit