mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

Medewerkers achter balie
Medewerkers met reismagazine
Medewerker overhandigt brochure
Medewerkers achter pc bij balie

Leidinggevende travel & hospitality (topjaar)

Ben je geïnteresseerd in andere landen en culturen? Houd je van organiseren en leidinggeven? Kun je commercieel denken? Dan is een opleiding in het toerisme echt iets voor jou. De opleiding Leidinggevende travel & hospitality (topjaar) past perfect bij je als je een communicatieve, dienstverlenende en representatieve instelling hebt.

In één jaar tijd word je opgeleid tot een leidinggevende in de gastvrijheidsindustrie. Om deze opleiding versneld te kunnen volgen, moet je wel de opleiding Zelfstandig medewerker travel & hospitality (niveau 3) hebben afgerond.

Meer info over de opleiding

Meer info over de opleiding

Wil jij binnen één jaar jouw diploma leidinggevende op niveau 4 behalen? Dan is deze excellente leerroute echt iets voor jou!

Je kunt de opleiding op niveau 4 versneld volgen als je de opleiding Zelfstandig medewerker travel & hospitality op niveau 3 afgerond hebt. Je hebt dan voldoende kennis en vaardigheden opgedaan om deze opleiding versneld te doen.

Deze opleiding is anders ingericht dan andere leidinggevende travel opleidingen. Je opleiding is een combinatie van lessen volgen en stage lopen.

Je bent de schakel tussen personeel en management. Je geeft leiding aan een team en je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van de werkzaamheden op de afdeling. Jij zorgt samen met jouw team voor kwaliteit, tevreden klanten en je bewaakt dat de gestelde doelen behaald worden.

Leren door te doen
In deze opleiding leer je vooral door te doen. De opleiding wordt door projectonderwijs vormgegeven. Dat wat je leert in projecten kun je gelijk in de praktijk brengen op jouw stage.

Vaktheorie en algemene vakken
Je krijgt managementvakken waarbij je van alles leert over sales, leidinggeven en organisatie. Als afsluiting van de opleiding maak je onder andere een afdelingsplan. Naast de managementvakken krijg je algemene vakken, zoals Nederlands, rekenen en Engels.

Stage lopen
Tijdens het eerste gedeelte van de  opleiding loop je 3 dagen stage bij een Rotterdams bedrijf.
In je stageperiode word je begeleid door een praktijkopleider van het stagebedrijf en een stagebegeleider van school. Je stagebegeleider is je eerste aanspreekpunt. Je begeleider volgt je ontwikkeling in het leerbedrijf en gaat na of je nog op schema bent. Als je tijdens je stage tegen een probleem aanloopt, dan neem je contact op met je begeleider.

Sluit

Wat kan ik hiermee worden?

Wat kan ik hiermee worden?

Als leidinggevende travel & hospitality kun je aan het werk in het binnen- en buitenland. Je kunt aan de slag bij de receptie van een hotel of een recreatiebedrijf of bij een toeristisch informatie- en verkooppunt, zoals ANWB-winkel of VVV. Ook kun je een baan zoeken bij een touroperator of een organisatie die is gespecialiseerd in vakantie- of zakenreizen.

Sluit

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Je kunt het topjaar van deze opleiding starten als je een afgeronde niveau 3-opleiding Zelfstandig medewekerker travel & hospitality hebt. Wij testen jou voor aanvang van de opleiding op taal en rekenen. Jouw niveau is voor Nederlands 2F, voor Engels A2/B1 en voor rekenen 2F.

Sluit

Welke vaardigheden moet je hebben?

Welke vaardigheden moet je hebben?

Als leidinggevende travel & hospitality ben je klant- en gastvriendelijk. Je bent het visitekaartje van de organisatie. Daarnaast ben je enthousiast, commercieel en creatief. Zo luister je goed naar de gasten en speel je in op hun wensen door nieuwe ideeën aan te dragen. Verder heb je een sociale en communicatieve instelling en ben je een echte teamplayer.

Je geeft leiding aan een team en je kunt de medewerkers goed motiveren en aansturen om de bedrijfsdoelen te bereiken. Naast Nederlands spreek je een aantal moderne vreemde talen. Tijdens drukke periodes ben je bereid om je extra in te zetten. Je hebt geen negen-tot-vijf-mentaliteit, je bent flexibel en vindt het geen probleem om op wisselende tijden te werken.

 

Sluit

Opleidingskosten

Opleidingskosten

De kosten voor de opleiding hangen af van je leeftijd. Jaarlijks stelt de minister van Onderwijs het lesgeld bij. Onderstaande bedragen gelden voor het studiejaar 2024/2025.

Kosten bol jonger dan 18 jaar
Ben je aan het begin van het studiejaar (1 augustus) jonger dan 18 jaar? Dan betaal je geen lesgeld.

Kosten bol ouder dan 18 jaar
Ben je aan het begin van het studiejaar (1 augustus) 18 jaar of ouder? Dan is het lesgeld € 1419,-.

Ben je 18+ of word je binnenkort 18? Dan kun je studiefinanciering, een studentenreisproduct en misschien een aanvullende beurs krijgen.

Meer informatie over de hoogte van het lesgeld vind je op rijksoverheid.nl.

Voor de gehele opleiding betaal je ongeveer 100 euro aan een boeken  en leermiddelen.

Om deel te kunnen nemen aan excursies (zoals stedentrip of wintersportreis), betaal je maximaal 800 euro. Deelname is niet verplicht.

Op de pagina 'uitleg over de opleidingskosten' vind je een uitgebreide uitleg over de verschillende kosten en een eventuele tegemoetkoming in de opleidingskosten.

Sluit

Aanmeldprocedure

Aanmeldprocedure

Na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor de intake. Je bent verplicht om hieraan mee te doen. Het is voor het toesturen van de uitnodiging belangrijk dat je het goede e-mailadres en het goede postadres hebt doorgegeven bij je aanmelding. Als je niet kunt komen, meld je je af. Als je wilt kun je bij jouw aanmelding ook een tweede voorkeur opgeven.

Je hebt recht op toelating tot deze opleiding als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • je meldt je uiterlijk 1 april aan;
    je voldoet aan de wettelijke toelatingseisen;
  • je neemt deel aan de verplichte intake-activiteit(en).

Ook als je je na 1 april aanmeldt, wordt jouw aanmelding zo snel mogelijk verwerkt. En ook dan word je uitgenodigd voor een intake. Het verschil is dat je geen automatisch toelatingsrecht meer hebt op de opleiding van jouw keuze. Albeda doet haar best om je toch te plaatsen bij de opleiding van jouw keuze. Als je daar niet geplaatst kunt worden, kijken we in overleg welke andere opleiding bij je past.

Sluit

Leerwerk- en stagebedrijven

Leerwerk- en stagebedrijven

Tijdens de opleiding loop je meerdere perioden stage. Tijdens je stage word je begeleid door een praktijkopleider van het stagebedrijf en een stagebegeleider van school. Je stagebegeleider is je eerste aanspreekpunt. Je begeleider volgt je ontwikkeling in het leerbedrijf en gaat na of je nog op schema bent. Als je tijdens je stage tegen een probleem aanloopt, dan neem je contact op met je begeleider.

Je bent zelf verantwoordelijk voor het vinden van een erkend leerbedrijf. Via stagemarkt.nl vind je een overzicht van erkende leerbedrijven.

Sluit

Vervolgopleidingen

Vervolgopleidingen

Met een mbo-diploma op niveau 4 kun je doorstromen naar verschillende hbo-opleidingen. Zo kun je kiezen voor een aansluitende hbo-opleiding zoals Toerisme of de Hogere Hotelschool.

Sluit

Ik zoek net even iets anders

Ik zoek net even iets anders

Vind je het leuker om activiteiten te organiseren? Kies dan voor de opleiding: Leidinggevende leisure & hospitality.

Wil je toch liever in de horeca werken? Denk dan eens aan de opleidingen: Meewerkend horeca ondernemer, Manager/ondernemer horeca of Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw.

Spreekt de luchtvaart je meer aan? Kijk dan eens bij onze opleiding: Luchtvaartdienstverlener.

Sluit

Aanmelden

Crebo
25647
Niveau
niveau 4
Traject
bol
Duur bol
1 jaar
Startmoment(en)
februari, augustus
Opleidingstype
Mbo

Student vertelt

Alle blogs