Meer info over de opleiding
De opleiding Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw op niveau 3 is een praktijkgerichte opleiding. Je leert hoe je gasten in verschillende situaties op een passende manier ontvangt en hoe je de dranken en gerechten op de juiste manier serveert. Je bent het eerste aanspreekpunt voor je collega’s in de keuken en in de bediening. Omdat je met collega’s uit de keuken het menu samenstelt, kun je je gasten goed adviseren over de gerechten en de bijpassende wijnen. Je neemt graag verantwoordelijkheid en geeft leiding aan je collega’s.
Gezamenlijk bezorgen jullie de gasten een onvergetelijke culinaire avond!
In de praktijklessen leer je de fijne kneepjes van het vak. Je organiseert projecten en presenteert vakgerichte onderdelen zoals proeverijen. Ook volg je lessen warenkennis en gastronomie (uitgebreide kennis van wijnen en spijzen). Als zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw heb je ook leidinggevende taken. Je leert hoe je medewerkers op de werkvloer begeleidt.
Door proeverijen en kooksessies kun je jouw kennis delen. Je doet dit zowel tijdens de lessen als stage. Op deze manier kun je je gasten een fijne ervaring geven. Als gastheer/gastvrouw neem je het voortouw en samen maak je er iets moois van. Naast vakleer restaurant, instructie- en praktijklessen volg je op school ook vakken als Nederlands, Engels, loopbaan & burgerschap en rekenen.
Starten wanneer jij dat wilt!
Wil je niet wachten tot het nieuwe schooljaar om met je horeca-opleiding te beginnen? Met de flexibele instroom kun je op elk moment starten!
Meer info vind je op deze pagina.
Sluit