Meer info over de opleiding
Op de voorgrond én achter de schermen zorg je dat de gasten genieten van hun bezoek. Je leert alles over het horecavak, de keuken en de bediening. Vaktheorie, ondernemersvaardigheden en leidinggeven zijn belangrijke onderdelen van de opleiding. Naast lessen over koffie & thee, cocktails, bier & wijn, volg je vakken zoals bedrijfseconomie, bedrijfsadministratie, marketing, recht en personeel & organisatie. Tijdens je opleiding volg je meerdere stages en doe je ervaring op bij erkende leerbedrijven. De vakken worden zoveel mogelijk aangeboden in de context van het beroep, zodat je de theorie meteen leert toepassen in de praktijk. Je praktijklessen volg je bijvoorbeeld in het schoolrestaurant VIPZ op de leslocatie. Je werkt samen met andere studenten aan groepsopdrachten en je stelt je eigen ondernemingsplan op. Verder volg je vakken zoals vakleer restaurant en keuken, Nederlands, Engels, Duits, rekenen en loopbaan & burgerschap.
Je leert in de opleiding mee te werken en leiding te geven in een restaurant en/of hotel.
In alle schooljaren volg je een stage (bpv, beroepspraktijkvorming). Het laatste jaar van je studie heb je de mogelijkheid om een internationale stage te doen. Tijdens je stage werk je met een bpv-werkboek en voer je stageopdrachten uit voor je opleiding Manager/ondernemer horeca. Je wordt begeleid door een bpv-begeleider van de opleiding. Hij of zij is je aanspreekpunt en volgt je ontwikkelingen in het leerbedrijf.
Starten wanneer jij dat wilt!
Wil je niet wachten tot het nieuwe schooljaar om met je horeca-opleiding te beginnen? Met de flexibele instroom kun je op elk moment starten!
Meer info vind je op deze pagina.
Sluit