Meer info over de opleiding
Tijdens de bol-opleiding Leidinggevende bediening leer je de fijne kneepjes van het vak op school en tijdens je stage bij een erkend leerbedrijf.
Gastheerschap, leidinggeven
Als eerste word je natuurlijk opgeleid om een goede gastheer/gastvrouw te worden. Gedurende de opleiding besteden we veel aandacht aan het gastheerschap, leidinggeven en het ontwikkelen van management - en coachingsvaardigheden. Je volgt lessen als gastronomie, warenkennis, wijn, marketing, bedrijfseconomie en personeel & organisatie. Verder krijg je (groeps)opdrachten en leer je hoe je medewerkers moet aansturen, motiveren en coachen. Naast de vakgerichte lessen volg je ook lessen als Nederlands, Engels, Duits, loopbaan & burgerschap en rekenen. Verdiepen en verbreden van je kennis en vaardigheden doe je met het volgen van keuzedelen. Alle vakken worden zoveel mogelijk aangeboden in de context van het beroep, zodat je de theorie meteen leert toepassen in de praktijk. Je praktijklessen volg je in het schoolrestaurant VIPZ of bij Proef!.
Je werkt samen met andere studenten aan groepsopdrachten.
In alle schooljaren volg je een stage (bpv, beroeps-praktijkvorming).Tijdens je stage werk je met een bpv-werkboek en voer je stageopdrachten uit voor je opleiding. Je wordt begeleid door een bpv-begeleider van de opleiding. Hij of zij is je aanspreekpunt en volgt je ontwikkelingen in het leerbedrijf.
Starten wanneer jij dat wilt!
Wil je niet wachten tot het nieuwe schooljaar om met je horeca-opleiding te beginnen? Met de flexibele instroom kun je op elk moment starten!
Meer info vind je op deze pagina.
Sluit