Meer info over de opleiding
Tijdens deze 1-jarige opleiding leer je alles over het bereiden, modelleren en bakken van verschillende bakkerijproducten. Je werkzaamheden zijn heel afwisselend: van ontwikkelen en uitvoeren, tot presenteren en verkoopklaar maken van ambachtelijke boulangerieproducten. Je bent gespecialiseerd in het bereiden van gistdegen en het maken van hoogwaardige broodproducten. Het is belangrijk dat je leert om nieuwe recepten te ontwikkelen en vernieuwende broodproducten ontwerpt.
Je gaat één dag in de week naar school voor de vaktheorie en de praktijklessen. In de modern ingerichte bakkerijen van de Bakery Innovation Academy volg je gespecialiseerde broodlessen met ondersteuning door experts uit het bedrijfsleven. De andere dagen doe je praktijkervaring op bij een erkend leerbedrijf. Hier werk je mee in het team en leer je de fijne kneepjes van het bakkersvak.
Vaklessen en algemene lessen
Tijdens de opleiding kom je naar school om lessen te volgen. Hier vergroot je je vakkennis en vaardigheden op het gebied van het bereiden van complexe gistdeegproducten. Deze vaktechnische lessen zijn gericht op het verwerken van boulangerieproducten, decoreren, bakken, afwerken, en beoordelen op de kwaliteitseisen. Daarnaast krijg je algemene vakken, zoals Nederlands, Engels, rekenen, loopbaan & burgerschap.
Wat leer je tijdens de opleiding
Je leert alles over de nieuwste broodproducten en technieken. Je bevordert de kwaliteit en aantrekkelijkheid van het assortiment en adviseert de klant. Jij weet als geen ander wat de wensen van de klant zijn. Met die informatie bedenk je ideeën voor het uitbreiden van het assortiment en het ontwikkelen van receptuur. Je maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de bakkerij schoon. Ook leer je hoe je kosten kunt berekenen en verkoopprijzen maakt. Daarnaast verzorg je de presentatie van de boulangerieproducten.
Sluit