mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

Maurits de Stigter

’Zorgzaamheid en kennis delen is wat ons sterker maakt’

Mijn naam is Maurits de Stigter en ik ben 31 jaar oud. Sinds oktober 2020 werk ik als docent in het onderwijsteam bij de opleiding Verzorgende-IG (bol) op de Rosestraat. Voordat ik docent werd, was ik verpleegkundige in het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer.

Wat maakt Albeda Zorgcollege sterk?
Albeda Zorgcollege is een plek waar we samen één doel hebben: het opleiden van zorgprofessionals. Bij ons staat de student echt centraal. Wij geloven sterk in een gezamenlijke inspanning om elke student te begeleiden naar succes. Het is deze collegiale en doelgerichte aanpak die ons sterk maakt en de kwaliteit van ons onderwijs waarborgt.

Mijn favoriete onderwerpen om les in te geven
Een onderwerp waar ik met veel enthousiasme over lesgeef, is het hart. De anatomie en pathologie van dit orgaan bieden zoveel fascinerende details dat de studenten erdoor geraakt worden. Tijdens mijn lessen breng ik mijn praktijkervaring als verpleegkundige naar voren, wat de theorie tot leven brengt en een brug slaat tussen het klaslokaal en de praktijk. Daarnaast vind ik het bijzonder om studenten te coachen. In persoonlijke gesprekken werk ik met hen aan het behalen van hun doelen. De voldoening die ik ervaar wanneer ik hun groei zie, is onbeschrijfelijk.

Mijn manier van lesgeven
Mijn manier van lesgeven is zowel zakelijk als vriendelijk. Ik geloof in coaching door het erkennen en benutten van de unieke kwaliteiten van elke student. Deze aanpak helpt hen niet alleen om hun doelen te bereiken, maar ook om te groeien als mens en beroepsbeoefenaar. Het is deze balans tussen zakelijkheid en empathie die mijn manier van lesgeven kenmerkt.