mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

Luke

Ik hoop dat over 5 jaar meer mannen in de BSO werken

Luke is afgestudeerd bij de opleiding Kindprofessional. Hij werkt nu bij de voetbal BSO en heeft het erg naar zijn zin.

Kinderen
Ik heb de opleiding Kindprofessional gekozen, omdat ik iets met kinderen wilde doen. Ik wist nog niet zeker wat dat precies was. Daarom was dit de perfecte opstap omdat het een combi-opleiding is. Wanneer je afgestudeerd bent krijg je twee diploma’s: Gespecialiseerd pedagogisch medewerker en Onderwijsassistent.

Buiten spelen
Wat ik het leukst vind aan mijn opleiding is met kinderen en collega’s werken. Ik vormde met beide snel een band, dat gaf me een goed gevoel tijdens mijn stage. Bij de voetbal BSO spelen we veel buiten met de kinderen en zijn we constant in beweging. Daar krijg ik het meest energie van, want dit heeft ook een positief effect op de kinderen.

Mannen in de BSO
Ik heb nog geen idee wat ik in de toekomst wil doen. Ik hoop in ieder geval dat er over 5 jaar meer mannen bij de BSO werken. Dan kan ik iets meer over voetbal praten op mijn werk. Het is voor mannen een mooie kans om te kiezen voor de opleiding, omdat je als (jonge) man een positief effect hebt op de kinderen. Je bent namelijk anders en je gedraagt je ook anders dan je vrouwelijke collega’s. Dit vinden vooral de jongens op de BSO erg leuk.