mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

Cindy

'Ik help studenten hun ware passie te ontdekken'

Maak kennis met Cindy Deltenre (49), een bevlogen en gepassioneerde docent bij Albeda Zorgcollege sinds 2005. Met haar rijke ervaring als IC-verpleegkundige in het Erasmus MC en enthousiasme voor de zorgsector, weet zij studenten te inspireren en te begeleiden naar hun droomcarrière.

Zijn er bepaalde waarden of overtuigingen die jou als zorgdocent leiden, en hoe weerspiegelen deze zich in je dagelijkse werk?
Elke dag ga ik met een glimlach naar mijn werk, en ik hoop dat mijn studenten datzelfde enthousiasme ervaren. Ik sta voor openheid en eerlijkheid, en verwacht dit ook van mijn studenten. Het allerbelangrijkste is dat je een beroep kiest dat echt bij je past en je gelukkig maakt. Als ik merk dat een student niet lekker in zijn vel zit of de motivatie verliest, ga ik graag het gesprek aan. Samen zoeken we naar manieren om de motivatie terug te vinden, en als dat niet lukt, help ik hen hun ware passie te ontdekken.

Hoe probeer jij studenten te inspireren en enthousiast te maken voor de zorgsector?
Ik probeer mijn studenten op allerlei manieren enthousiast te maken voor de zorgsector. Tijdens mijn lessen gebruik ik veel praktijkvoorbeelden en moedig ik studenten aan om hun eigen ervaringen te delen. Tijdens stages blijf ik nauw in contact met de begeleiders om snel in te kunnen grijpen bij eventuele problemen.

Wat zijn jouw favoriete onderwerpen om les in te geven en waarom
Eén van mijn favoriete vakken om te geven is klinisch redeneren (het bepalen welke zorg een patiënt nodig heeft). Het is fantastisch om te zien hoe studenten tijdens deze lessen groeien en leren om de juiste beslissingen te nemen. Ze kunnen deze vaardigheden meteen in de praktijk brengen tijdens hun stage. Ook medisch rekenen vind ik ontzettend leuk om te onderwijzen. Hoewel veel studenten er eerst tegenop zien, slaagt uiteindelijk 100% voor de toets na mijn lessen. Dat geeft zowel hen als mij een geweldige voldoening!