Roosters, vakanties, leermiddelen, kosten en contactgegevens

Rooster
Je kunt je rooster vinden op sharepoint of in de app. Daar kun je bijvoorbeeld zien op welke tijdstippen je in de week les op school hebt. Ook voor roosterwijzigingen kun je op sharepoint terecht. Zo nodig worden deze gepubliceerd op het studieplein en/of via de studieloopbaanbegeleider medegedeeld. Indien een les plotseling niet kan doorgaan, word je opgevangen op het studieplein. Zo mogelijk neemt een andere docent de les waar en krijg je een opdracht waarbij je wordt begeleid of je zelfstandig aan het werk gaat.

Contactgegevens
Een overzicht van de contactpersonen Sport en Bewegen vind je hier.

Meer informatie

Kopiëren en printen

Bijna alle opdrachten worden digitaal via it's learning aangeleverd. Hierdoor hoef je minder vaak te printen. 

Je kan tegen een geringe vergoeding kopiëren en printen vanaf een vaste computer bij het kopieerapparaat of je eigen laptop. Zowel in zwart-wit als in kleur. Aanmelden gaat eenvoudig met je eigen OV-chipkaart of identiteitsbewijs. Bedenk wel dat het soms druk is en er geen computer beschikbaar kan zijn. Zorg ervoor dat je je lesopdrachten op tijd geprint hebt. Beter is om je opdracht(en) vanuit huis geprint in een mapje mee te brengen. Om gebruik te maken van het kopieerapparaat, moet je een koppeling maken. Dit is een eenmalige koppeling tussen je inlognaam voor sharepoint en je OV-chipkaart of identiteitskaart. Je pas wordt alleen gebruikt om je aan te melden op het kopieerapparaat. Heb je geen inlogcode voor sharepoint, meld je dan even bij de studentenadministratie. Zij kunnen je voorzien van een code en verdere informatie over sharepoint.

Bij de apparaten hangt een handleiding waarin staat hoe het apparaat werkt. Voor de handleiding en de informatie voor een instructie waarin staat hoe je je OV-chipkaart of ID koppelt verwijzen wij je naar sharepoint. De kopieerapparaten staan standaard ingesteld op dubbelzijdig afdrukken. Wil je dit niet, dan moet je deze instelling dus aanpassen.

Schoolkosten

Lesgeld
Jaarlijks betaal je lesgeld aan de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO, alleen voor studenten die op 1 augustus bij aanvang van het studiejaar 18 jaar of ouder zijn). Dit bedrag wordt jaarlijks aangepast door het ministerie van OCenW.

Naast het lesgeld dat betaald moet worden ontvang jij of je ouder(s)/verzorger(s) per leerjaar een overzicht van de kosten en vrijwillige bijdrage voor de opleiding. De kosten voor de opleiding zijn afhankelijk van het opleidingsniveau en de gemaakte keuzes voor een sportspecialisatie, een keuzedeel en/of het profiel. Via je studieloopbaanbegeleider ontvang je een overzicht van alle kosten aan het begin van je opleiding. 

Verplichte schoolkosten
Onder verplichte schoolkosten vallen bijvoorbeeld kosten voor schoolbenodigdheden waarvan het belangrijk is dat je hierover beschikt en die noodzakelijk zijn om je opleiding succesvol te kunnen volgen. Denk aan kosten voor de aanschaf van studieboeken of persoonlijke hulpmiddelen voor in de beroepspraktijk zoals sportkleding. Je bent zelf verantwoordelijk voor de aanschaf van deze zaken. Wel kun je bij verschillende aanbieders korting krijgen. Een overzicht van de studiekosten vind je op sharepoint of in de mbo-webshop en ontvang je tijdens de intake.

Facturatie van de schoolkosten vindt plaats aan het begin van het schooljaar via accept e-mail met link. Ben je jonger dan 18 jaar, dan ontvangen je ouders de factuur. Ben je 18 jaar of ouder, dan ontvang je de factuur op jouw naam.

Overige, niet verplichte, kosten
De opleiding mag een vrijwillige financiële bijdrage vragen voor extra voorzieningen en activiteiten, zoals een schoolkamp en aanvullend lesmateriaal.  Dit zijn activiteiten die niet tot het gewone lesprogramma behoren en die dus niet door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap worden betaald. De opleiding mag voor dit soort uitgaven een ouderbijdrage vragen, maar mag je niet weigeren, van school sturen of geen diploma uitreiken als je ouders de bijdrage niet of slechts gedeeltelijk willen betalen. Wel kan je worden uitgesloten van de aanvullende activiteiten (kampen e.d.). De opleiding plant deze activiteiten omdat je hierdoor beter wordt voorbereid op de BPV en je beroep.

In het tweede leerjaar wordt er een bijdrage aan overige leermiddelen voor het gekozen keuzevak, animatie en het kamp Schoorl in rekening gebracht. Ook deze betaling loopt via school. Tijdens het derde leerjaar betaal je voor het gekozen keuzevak en EHBSO.

Een overzicht van deze studiekosten vind je op de mbo-webshop.

Restitutie

Bijdragen in de kosten voor kampen of activiteiten, die nog niet hebben plaatsgevonden, worden gedeeltelijk terugbetaald als je voor eind februari stopt met de opleiding.

  • Er wordt ongeveer 20% ingehouden vanwege reserveringen. Dat is ook afhankelijk van de tijd tussen je afmelding en het plaatsvinden van de kampen of activiteiten.
  • Bij het verlaten van de opleiding binnen drie weken voorafgaand aan een activiteit kunnen de werkelijk gemaakte kosten (accommodatie, vervoer en personeelskosten) in rekening worden gebracht.
  • Als je stopt vanaf maart tot en met augustus wordt er geen geld meer teruggegeven.
  • Er kan op grond van een aantoonbare medische reden een uitzondering worden gemaakt. Je moet de leiding van Sport en Bewegen hierover op tijd en schriftelijk informeren.

    Meer informatie over het terugvragen van je lesgeld kun je vinden op http://www.duo.nl/.

Schoolvakanties

Ontruiming en calamiteiten

In het geval van een calamiteit, zoals brand in het gebouw, meld je dit bij het dichtstbijzijnde personeelslid, om vervolgens het gebouw snel en veilig te verlaten. Je gaat hiervoor naar de dichtstbijzijnde nooduitgang en je verlaat het gebouw op een rustige wijze. De nooduitgangen vind je in elke hoek van het gebouw en via het trappenhuis kun je naar de begane grond om vervolgens op afstand van het gebouw te verzamelen. Bij de entree van elke etage vind je een plattegrond met daarop de vluchtwegen aangegeven.

De verzamelplaats ligt op 60 meter afstand, recht voor het gebouw bij de trappen voor de oversteek naar de tram. Je volgt gewoon het met rood/wit aangegeven “zebrapad”. De docent waarvan je les hebt registreert daar je aanwezigheid. Het is van groot belang dat er een zorgvuldige registratie plaatsvindt, zodat er geen mensen (brandweerlieden) voor niets op zoek gaan naar studenten en personeel. Volg altijd aanwijzingen van het personeel op.

In het geval van brand is het absoluut verboden om gebruik te maken van de lift. Wanneer je in zo’n geval in de lift zit, verlaat je deze op de dichtstbijzijnde verdieping. Jaarlijks worden er ontruimingsoefeningen gehouden. Wanneer het ontruimingssignaal afgaat ga je samen met de klasgenoten en docent naar de verzamelplaats. Je laat tassen e.d. achter tenzij deze zich direct in je omgeving bevinden. Het is niet de bedoeling om op een andere verdieping eigendommen uit lockers op te halen.

Accommodaties

De theorie- en praktijklessen kunnen op meerdere locaties worden verzorgd. Hieronder volgt een overzicht:

  • Albeda, locatie Rosestraat, Rosestraat 1101, 3071 AC Rotterdam, 010 290 10 10.
  • Buitensportcentrum Outdoor Valley, Hoeksekade 141, 2661 JL  Bergschenhoek, 010 522 13 80
  • Albeda, locatie Haastrechtstraat, Haastrechtstraat 3, 3079 DC Rotterdam, 010 497 37 37
  • Tennishal Victoria, Kralingseweg 226, 3062 CG Rotterdam, 010 242 44 25.
  • Tennishal Padel, Korte Stadionweg (naast het Essostation), Rotterdam.
  • Topsportcentrum Stad Rotterdam (hoofdvestiging), Van Zandvlietplein 20, 3077 AA Rotterdam, 010 206 15 80
  • Watersportvereniging Stella Maris, Langepad 47, 3062 CJ Rotterdam, 010 452 21 14
  • Zwemcentrum Rotterdam, Annie M.G. Schmidtplein 8, 3083 NZ Rotterdam, Tel (010) 481 22 22
  • Zwembad IJsselmonde, Dwarsdijk 8, 3078 JD Rotterdam, 010 483 13 99

Liftgebruik

Op het topsportcentrum maken we gebruik van liften. De liften moeten op zorgvuldige wijze gebruikt worden. Bij een storing als gevolg van misbruik van de lift worden de kosten voor het verhelpen van de storing verhaald op de veroorzaker(s). Maak ook een gebruik van de trappen. Dit draagt bij aan je conditie en we zijn ook met elkaar duurzaam bezig. 

Diefstal en ontvreemding van goederen

Albeda Sportcollege stelt zich niet aansprakelijk voor diefstal, vermissing en vernieling van goederen van of door studenten en bezoekers.

Als student moet je zoveel mogelijk waardevolle spullen thuis laten. Gebruik de kluisjes en lockers die je ter beschikking worden gesteld en zorg ervoor dat anderen niet over je code kunnen beschikken.

In het geval een student of een bezoeker (op heterdaad) wordt betrapt op het wegnemen van goederen van anderen zal er altijd aangifte worden gedaan en wordt de betrokken persoon zo mogelijk overgedragen aan de politie. Indien je jezelf schuldig maakt aan diefstal en/of heling of daarbij betrokken bent, heeft dit mogelijk verwijdering van de opleiding tot gevolg.