De school heeft verschillende mogelijkheden om je te begeleiden bij studieproblemen en persoonlijke problemen die met de studie samenhangen.
Studieloopbaanbegeleider
Iedere klas heeft een eigen studieloopbaanbegeleider. Voor zaken als studievoortgang, persoonlijke problemen die samenhangen met de opleiding of invloed hebben op de opleiding is deze studieloopbaanbegeleider het aanspreekpunt. Niet alleen voor jezelf, ook voor de klas en je ouder(s)/ verzorger(s). De studieloopbaanbegeleider is de persoon voor ondersteuning en begeleiding. Daarnaast kan de studieloopbaanbegeleider je advies geven bij de keuze van je sportspecialisatie, keuzedelen, profiel en vervolgstudie. Je studieloopbaanbegeleider kan je ook doorverwijzen als blijkt dat je tijdens je opleiding extra zorg en begeleiding nodig hebt, bijvoorbeeld van een schoolmaatschappelijk werker. De studieloopbaanbegeleider is in de meeste gevallen ook de persoon die de lessen studievaardigheid verzorgt. Tijdens de lessen studievaardigheid leer je:
- Je bewust worden van je eigen manier van studeren.
- Om je vaardigheden op het gebied van studeren te vergroten (plannen).
- Over het leerklimaat in de groep.
- Te werken aan je persoonlijke ontwikkelingsplan (POP)
- Uitgevoerde opdrachten in de beroepspraktijkvorming ( BPV) te verwerken.
Tijdens de introductiedagen maak je uitgebreid kennis met je studieloopbaanbegeleider en je groep. Je studieloopbaanbegeleider bespreekt samen met jou en de groep de belangrijkste zaken uit deze studiehandleiding. De studieloopbaanbegeleider brengt wanneer je minderjarig bent je ouder(s) op de hoogte van belangrijke schoolzaken, waaronder je studievoortgang. In het geval ouders zijn gescheiden, kunnen ouders het verzoek doen om beiden (in het geval van wederzijds goedvinden) geïnformeerd te worden.
Vanaf je 18e jaar ben je meerderjarig voor de wet en wordt er (in de meeste gevallen) rechtstreeks met jou gecommuniceerd. Jij bent er dan ook verantwoordelijk voor om je ouder(s) of verzorgers(s) over belangrijke schoolzaken, zoals je rapport, een factuur voor opleidingskosten of een officiële waarschuwing op de hoogte te brengen.
Ook op de website van Albeda kan je informatie vinden over extra begeleiding voor bijvoorbeeld dyslexie, jonge ouders en topsporters. Klik hier voor extra begeleiding die door Albeda wordt aangeboden.
Jaarcoördinator en onderwijsleider
Kun je bepaalde onderwerpen niet met je studieloopbaanbegeleider of BPV-docent bespreken, dan kun je contact opnemen met je jaarcoördinator of onderwijsleider.