Meer info over de opleiding
In deze opleiding ben je het grootste deel van de week op school. Daarnaast ga je in de praktijk aan de slag in je stage. De opleiding bestaat uit een basisdeel met een oriëntatiefase, een profieldeel en twee keuzedelen.
De eerste 20 weken
Dienstverlening is een veelzijdige sector waar je verschillende kanten mee op kunt. Daarom maak je tijdens het eerste deel van de opleiding kennis met drie werkomgevingen:
- zorg & welzijn
- facilitaire dienstverlening
- sport & recreatie
Je begint met kennis en vaardigheden die je kunt toepassen bij alle drie de werkomgevingen.
In het profieldeel facilitair medewerker ga je drie dagen per week naar school. Op school volg je theorie- en praktijklessen. De eerste twintig weken van deze opleiding leer je van alles. Je kunt als facilitair medewerker helpen bij de begeleiding van activiteiten en ruimtes gebruiksklaar maken, gebouwen beheren, gasten ontvangen en veel meer. De opleiding is waardevol omdat je jouw vaardigheden bij allerlei bedrijven kunt gebruiken. Naast de beroepsgerichte vakken krijg je de vakken Nederlands, rekenen, sport & spel en loopbaan & burgerschap.
Tijdens de opleiding volg je keuzedelen. De keuzedelen helpen je om kennis te verbreden en te verdiepen. Dat maakt het makkelijker om werk te vinden of om door te leren op niveau 3.
Tijdens de opleiding Dienstverlening facilitair medewerker maak je kennis met de praktijk en loop je stage. Dit noemen we beroepspraktijkvorming (bpv). We werken samen met allerlei organisaties zoals het Maasstad ziekenhuis, Cormet catering, Facilicom/GOM en het facilitair bedrijf van Albeda.
Je studieloopbaanbegeleider (slb'er) ondersteunt je bij het volgen van de opleiding en geeft je advies over toekomstplannen, bijvoorbeeld een eventuele vervolgstudie.
Locatie Langeweg - Middelharnis
Op de locatie Langeweg wordt de opleiding aangeboden als brede opleiding. Meer informatie vind je op deze pagina.
Sluit