Meer info over de opleiding
Als patissier ben je gespecialiseerd in het maken van hoogwaardige banketproducten. Een belangrijk onderdeel van je werk is het ontwikkelen van nieuwe recepten. Hiervoor experimenteer je met ingrediënten, bereidingstechnieken, werkwijzen en apparatuur.
Gedurende de éénjarige opleiding Patissier ga je een dag in de week naar school voor de vaktheorie en praktijklessen. Regelmatig wordt er een workshop georganiseerd door een toonaangevende patissier of expert op dit gebied. De resterende dagen doe je praktijkervaring op bij een erkend leerbedrijf. Hier werk je mee in het team en leer je de fijne kneepjes van het vak.
Vaklessen en algemene lessen
Tijdens de opleiding Patissier kom je naar school om lessen te volgen. Hier vergroot je je vakkennis en vaardigheden op het gebied van patisserie. Deze vaktechnische vakken zijn gericht op taarten/gebak, desserts, luxe koeken en stukwerk, chocolade, ijs en andere specialiteiten. Daarnaast krijg je algemene vakken, zoals Nederlands, Engels, rekenen, loopbaan & burgerschap.
Je stage en begeleiding
In het leerbedrijf werk je aan praktijkopdrachten die aansluiten bij de praktijkvakken die je op school hebt geleerd. Het is de bedoeling dat je alle opdrachten uitvoert en deze laat aftekenen door je stagebegeleider van het leerbedrijf. Tijdens je werk krijg je ook nog begeleiding van een bpv-begeleider van school. Hij of zij is je aanspreekpunt en volgt jouw ontwikkeling in het leerbedrijf. Op afgesproken momenten overleg je met hem of haar over je voortgang. Zo houden jullie samen in de gaten of je nog op schema ligt.
Sluit