mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

Team YOU
Team Midden
Podium met presentatoren

Team YOU is onderwijsteam van het Jaar en ambassadeur Mara leidt studententeam naar overwinning!

In de schitterende ambiance van het Dit is mbo Ambassadeursgala op 13 mei in Apeldoorn, vierden we het mbo, waar Albeda met trots in de schijnwerpers stond. In alle feestelijkheid werd het Team Albeda YOU met lof overladen, gekroond tot het onderwijsteam van het jaar. Bovendien blonk Albeda-ambassadeur Mara Dingemans voor Team Midden uit met het winnende gouden idee voor het mbo. Ook het onderwijsteam Verpleegkunde van de Rosestraat straalde op deze avond, met een welverdiende plek in de top 3 van de verkiezing voor onderwijsteam van het jaar. Hun toewijding en passie voor het vak hebben hen terecht op dit eervolle podium gebracht.

Onderwijsteam van het jaar
Waar zou het mbo zijn zonder onze docenten en instructeurs die met elkaar in onderwijsteams elke dag zorgen voor goed onderwijs voor hun studenten? De AOb en de BVMBO schreven daarom voor de vierde keer de verkiezing Onderwijsteam van het jaar uit. Giel Kessels (BVMBO), Hendrik de Moel (AOb) en Jacco Vonhoff (MKB Nederland) lazen het juryrapport voor en reikten de prijs uit. Team YOU ziet de studenten echt. Met aandacht en geduld stimuleren ze jongeren met succes om te doen waar ze gelukkig van worden. Stralend van vreugde is Janne Wijk, de projectleider van Team YOU: “We zijn met collega’s, studenten en studentcoaches van Albeda naar Apeldoorn gekomen en ik hoop dat we nog heel lang door kunnen gaan om bij te dragen aan het verwezenlijken van de dromen van onze studenten.” YOU is een instroomprogramma van Albeda voor (aankomende) studenten die nét dat persoonlijke zetje nodig hebben om op het mbo te starten óf de stap naar werk te zetten. Ook het onderwijsteam Verpleegkunde van de Rosestraat bracht het tot de top 3 bij de verkiezing onderwijsteam van het jaar. Lees in dit artikel meer over Team YOU.

Label: Mbo heeft het in de hand
De studenten teams ‘Noord’, ‘Midden’ en ‘Zuid’ waren achter de schermen al maanden aan de slag met de opdracht om op een ‘creatieve, overtuigende manier te laten zien hoe belangrijk en onmisbaar vakmensen zijn voor de samenleving’. Tijdens het gala presenteerde elk team zijn GOUDEN idee in een pitch van 1 minuut. Albeda ambassadeur Mara en Aventus ambassadeur Niels pitchten voor Team Midden het winnende gouden idee voor het mbo. Het team maakte het label ‘Mbo heeft het in de hand’, dat vanaf nu zichtbaar moet worden op mbo-producten en -diensten. “Het mbo is overal maar is lang niet altijd zichtbaar. Dit terwijl onze maatschappij voor 60% op mbo’ers draait. Dat gaan wij veranderen! Wij bieden een label dat op de etiketten van de producten komt en zichtbaar is bij de diensten waar mbo’ers hun handen voor uitsteken. Denk aan zichtbaarheid bij producten in de supermarkt, of op de bon van een restaurant. Op een website komt het verhaal achter het label tot leven en wordt het belang van het mbo benadrukt bij de samenleving!” Ze wisten de zaal en de kijkers thuis te overtuigen en krijgen een jaar lang de tijd om hun idee uit te voeren. Met 62% van de stemmen is Team Midden gekozen als Ambassadeursteam mbo 2024! Team Midden bestaat uit ambassadeurs van de volgende mbo-scholen: Graafschap College, Grafisch Lyceum Utrecht, MBO Utrecht, Rijn IJssel, Aventus, Zone.college, Albeda, MBO Rijnland, ROC van Flevoland. De prijs werd uitgereikt door Adnan Tekin, voorzitter van de MBO Raad. De trotse Mara, student Verpleegkunde, kon haar geluk niet op toen presentator Jan Versteeg haar vroeg om haar reactie: “Het begint nu pas. Jullie horen van ons!”

Standbeeld voor het mbo en vijf prijzen
Het Dit is mbo Ambassadeursgala vindt jaarlijks plaats in theater Orpheus in Apeldoorn en is een initiatief van de MBO Raad, waaraan SBB, WorldSkills Netherlands, de AOb en BVMBO een bijdrage leveren. Het feest was dit jaar compleet met de muziek van Joël Domingos. Tijdens het gala zijn vijf prijzen uitgereikt: Best of Excellence Award, (de beste Skills Heroe), Onderwijsteam van het jaar, Beste leerbedrijf, Beste praktijkopleider en het studententeam van het jaar. Team Midden had hét Gouden Idee en mag zich een jaar lang het ambassadeursteam van het jaar noemen. Quillian Blom, de landelijke mbo ambassadeur van het afgelopen jaar, realiseerde een in 3D geprint standbeeld voor het mbo. Het standbeeld werd tijdens het gala onthuld en zal door Nederland reizen, te beginnen met het gemeentehuis van Apeldoorn. Lees hier het artikel over het winnende team.