mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

Groep studenten in Rotterdam

Studenten krijgen zachte landing bij Albeda en maken kennis met hun omgeving

Bij Albeda staat het aanpakken van gelijke kansen centraal. Afgelopen maandag beleefden onze eerstejaarsstudenten al een onvergetelijke start tijdens de Albeda kick-off, samen met collega’s en partners. De Albeda Kick-off is niet alleen een feestelijke start van hun mbo-opleiding, maar ook de lancering van de maatschappelijke diensttijd (MDT).

Waarom doen we dit?
Het traject van MDT is ontworpen om studenten een zachte landing te bieden op het mbo en hen kennis te laten maken met hun omgeving. Na de introductie op maandag, kregen studenten de rest van de week de kans om impact te maken. Via City Safari’s en samenwerkingen met maatschappelijke organisaties, bedrijven en wijkgemeenschappen leerden zij de waarde van participatie en verantwoordelijkheid. Door daadwerkelijk in verbinding te komen met verschillende wijken en organisaties, zorgen we ervoor dat leren niet alleen in de schoolbanken gebeurt, maar ook midden in de maatschappij.

City Safari’s
In kleine groepen gingen studenten stadswandelen met een ex-zwerver, op bezoek bij de redactie van het Algemeen Dagblad, maakten zij kennis met kickboksen en tai chi, gingen ze kijken bij Gore tengels en op een historische scheepswerf en wandelden zij in gesprek met de wethouder door Rotterdam. In totaal waren er tientallen City Safari’s georganiseerd in Rotterdam en de regio.

foto ter illustratie

Fotografie: Brandon Baan

Stimuleren van participatie
Het bevordert gelijke kansen door hen actief te betrekken bij maatschappelijke vraagstukken, waardoor ze een diepgaand besef van hun rol in de samenleving ontwikkelen. Tegelijkertijd stimuleren we participatie van zowel studenten als medewerkers, wat een breed gevoel van verbondenheid creëert tussen de school en de samenleving. Het versterkt de vaardigheden van onze studenten, vergroot hun netwerk en draagt bij aan hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Wereld ontdekken en verbeteren
Met deze introductieweek willen we een stevige basis leggen voor het komende schooljaar en onze studenten inspireren om de wereld om hen heen te ontdekken en te verbeteren. We dragen bij aan gelijke kansen, door onze jongeren unieke ervaringen te bieden, die ze voor de rest van hun leven niet vergeten.