mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

alle toptalenten

Politici stralen op Prinsjesdag dankzij mbo-toppers zoals Chrissy

Derdejaars Albedastudente van de opleiding Allround schoonheidsspecialist, Chrissy van Essen, mocht op Prinsjesdag naar Den Haag komen om de make-up van politici en bewindslieden te verzorgen. 

Door haar deelname aan Skills Heroes, de landelijke vakwedstrijden voor het mbo kreeg zij deze uitnodiging. Bij de vakwedstrijd Schoonheidsspecialist werd zij derde, waarmee zij tot de absolute toptalenten in het mbo behoort.  

We kunnen met trots terugkijken op de bijdrage van Chrissy aan een bijzonder geslaagde ochtend! De derde dinsdag in september begon voor minister-president Schoof, minister Bruins en staatssecretaris Paul van OCW en andere ministers en Tweede Kamerleden in de kappersstoel van salon Aveda The Hague. Zij lieten hun haar stylen en make-up verzorgen door de toptalenten van het mbo. Naast de beste schoonheidsspecialisten en kappers, werd hun salonbezoek extra aangenaam door de ontvangst door de gastheer, beveiliger en de heerlijke bonbons van de patissiers. 

Mbo-onderwijs op voetstuk 
Met hun bezoek aan de salon geven de bewindslieden blijk van hun waardering voor het vakonderwijs en vertrouwen in het talent van deze jonge studenten. De deelnemers zijn echte professionals en toptalenten die hebben meegedaan aan nationale en internationale vakwedstrijden. 

Chrissy zelf kijkt met veel plezier terug op het avontuur. “Het was echt geweldig! Alles was heel goed geregeld. Maandagavond zijn we gezellig met alle studenten uit eten geweest, we sliepen in een mooi hotel en konden ons werk doen in een prachtige salon. De salon was op loopafstand van het hotel. Ik heb er echt van genoten.” 

Ze mocht de visagie verzorgen van Mona Keijzer, Anita Pijpelink en Femke Eerdmans. Na een kort gesprekje over de wensen kon ze aan de slag. Het was een drukte van belang en door de aanwezigheid van veel pers en  assistenten was rustig en geconcentreerd werken best lastig. Maar we kunnen stellen dat alle drie de dames zeer tevreden waren over het resultaat. 

Chrissy is niet het type om stil te zitten. Zo zal ze ook dit jaar weer meedoen met de Skills wedstrijden en is ze vast van plan om weer een medaille te halen. Ze heeft ook nog wel een tip voor studenten die dit ook willen bereiken: Heel hard werken! Ze vergelijkt met meedoen aan Skills met topsport. Je moet heel veel trainen en er gaat ook heel veel vrije tijd in zitten. Maar door haar deelname heeft ze wel extra vaardigheden onder de knie en kan ze behandelingen geven die niet standaard op school geleerd worden. 

“Als je laat zien dat je hard wil werken en er echt voor wil gaan krijg je ook echt kansen. Bij Albeda zeggen ze: We zien je. Dat is echt zo. Mijn docenten hebben mij in elk geval gezien en gehoord." 

Dit is mbo 
Het Prinsjesdagevent wordt georganiseerd onder de vlag van ‘Dit is mbo’, hét platform waarbinnen onder andere de MBO Raad, SBB en WorldSkills Netherlands samenwerken om met activiteiten de Nederlandse samenleving te laten zien dat het mbo veel te bieden heeft. Immers; zonder goed beroepsonderwijs en vakmanschap kan onze maatschappij niet functioneren! Het Prinsjesdagevent is één van deze activiteiten. Deelnemende organisaties zijn: Aveda The Hague, ANKO, CNV, FNV MOOI, de MBO Raad, WorldSkills Netherlands, SBB en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. 

Fotografie: Jordi Sloots