mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

Ahoy met 6000 studenten

Blije gezichten bij de Albeda kick-off

De Albeda kick-off op maandag 16 september was een feestelijke en dynamische start voor alle eerstejaarsstudenten in de grote zaal van Ahoy. Het evenement begon met een energiek optreden van de studenten van Albeda Danscollege, wat meteen de toon zette voor de rest van de dag. Ahoy was omgetoverd tot een waar festivalterrein met toffe optredens van bekende artiesten zoals Kevin en Bente waarbij veel studenten meezongen.

Naast de optredens werd er een korte vraag-en-antwoordsessie gehouden met Ron Kooren en Simone Fredriksz, bestuursleden van Albeda, waarin zij zowel serieuze als grappige vragen beantwoordden. Ook wethouder Said Kasmi sprak de studenten kort toe. Daarna gaf Defano Holwijn studenten tips over hoe ze een vliegende start kunnen maken met hun studie en nieuwe vriendschappen kunnen sluiten.

Kick-off - Sport-activatie

Verder waren er bijna 40 activaties van de verschillende colleges van Albeda, zoals een oberrace van Albeda Horecacollege en een nagel- en haarstudio van Albeda Beauty & Fashioncollege. Er was een breed scala aan activiteiten, kunst, mode, technologie, sport en ondernemen. Het festivalachtige concept, met prijzen en meet & greets, maakte het extra aantrekkelijk voor de studenten om actief deel te nemen. Hierdoor voelde iedereen zich welkom en betrokken, ongeacht hun persoonlijke interesses. En natuurlijk kwam iedereen in de festival vibe door de verschillende foodtrucks.

Maatschappelijke Diensttijd
Deze kick-off voor Albedastudenten is het begin van een introductieweek, die in het teken staat van ‘iets doen voor een ander’. In de rest van de introductieweek koppelt Albeda de studenten via City Safari’s en workshops aan de maatschappelijke diensttijd (MDT).

Kick-off studenten in Ahoy

Studentenparticipatie
In de strategische visie ‘Albeda Zet De Toon samen op weg naar de toekomst’ stelt Albeda zich ten doel om te werken aan de ontwikkeling van studentenparticipatie, gelijke kansen en inclusie voor alle Albedastudenten. Zodat elke student zich vanaf het begin van de studie welkom en thuis voelt en dat jongeren al vroeg in hun studie worden uitgedaagd om iets te doen voor een ander of voor de samenleving. Om die reden vindt Albeda het van groot belang dat ook mbo’ers nu een leuke introductieweek hebben.