mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

foto ter illustratie

Albeda Zorgcollege en IT Campus Rotterdam samen aan de slag voor de zorg van de toekomst

Dinsdag 10 september vond de aftrap van de pilot ‘Somnox slaaprobot in de zorg’ plaats, een samenwerking tussen Albeda Zorgcollege en IT Campus Rotterdam. Deze pilot loopt van september 2024 tot februari 2025. Het doel van dit project is om studenten verpleegkunde te laten experimenteren en te leren over het effectief toepassen van zorgtechnologie in de praktijk. Een bijkomend effect is dat de zorgprofessionals die met deze stagiaires werken, ook kunnen kennismaken met deze technologie. 

Deze pilot is een belangrijke mijlpaal in de zorginnovatie, waarbij studenten van Albeda-locatie Hof van Poortugaal, onder leiding van hun coaches en in samenwerking met IT Campus Rotterdam, hun eerste stappen zetten in de wereld van zorgtechnologie. Dit project, ondersteund door Corné Grootenboer (adjunct-directeur van Albeda Zorgcollege) en Daphne Swart (directeur IT Campus Rotterdam), toont de kracht van samenwerking binnen de zorg- en technologiewereld.  

De samenwerking tussen Albeda Zorgcollege en IT Campus Rotterdam is essentieel voor de toekomst van de zorg. Waar Albeda Zorgcollege haar studenten opleidt tot professionals in de zorg, brengt IT Campus Rotterdam deze kennis naar het werkveld. Dit project biedt studenten niet alleen een kans om ervaring op te doen, maar ook om zorgprofessionals te ondersteunen in het gebruik van deze nieuwe technologie.  

In dit specifieke project nemen studenten tijdens hun stageperiode een slaaprobot mee die is ontworpen om slaap te verbeteren en stress te verminderen bij patiënten en cliënten. Zij onderzoeken de impact van deze robot in de zorgpraktijk, onder begeleiding van een docent onderzoeker van Albeda Zorgcollege. IT Campus Rotterdam volgt de zorgprofessionals waar de studenten stage lopen. Dit stelt studenten in staat om hun theoretische kennis toe te passen in de praktijk en de mogelijkheden van zorgtechnologie direct te ervaren en verder te ontwikkelen.  

Met deze pilotgroep zetten we een belangrijke stap in de richting van de zorg van de toekomst. We kijken ernaar uit om samen met partners als IT Campus Rotterdam, Sterk Techniekonderwijs, Techtown en Somnox verder te bouwen aan innovatieve zorgoplossingen. Zorgtechnologie is de toekomst, en wij zijn er klaar voor! 

Bekijk hier de foto’s van de kick-off