Albeda heeft vandaag de Handreiking 'Omgaan met Geldzorgen van mbo studenten' overhandigd aan de Rotterdamse wethouder Natasha Mohamed-Hoesein, verantwoordelijk voor Armoedebestrijding, Schuldhulpverlening en Taal. Simone Fredriksz (College van Bestuur), Fauzia Mahomedradja (Beleidsadviseur financiële gezondheid) en Gerdien Hoogmoed-Compagnie (Directeur Studentondersteuning & Onderwijskwaliteit) waren aanwezig om dit belangrijke document te overhandigen. Met de handreiking wil Albeda studenten in het mbo ondersteunen bij het omgaan met financiële uitdagingen, en hen voorbereiden op een succesvolle toekomst, zowel tijdens hun studieloopbaan als daarna.
Intensieve samenwerking Gemeente Rotterdam en Albeda
De overhandiging markeert een belangrijke stap in de intensieve samenwerking die Albeda de komende jaren met de Gemeente Rotterdam wil aangaan. Het doel is om samen de ondersteuning voor studenten verder te versterken, zodat zij zonder zorgen aan hun toekomst kunnen bouwen. Financiële problemen vormen vaak een obstakel voor studenten om hun opleiding succesvol af te ronden. Met dit initiatief willen Albeda en de gemeente dit probleem bij de kern aanpakken en ervoor zorgen dat geen enkele student achterblijft door geldzorgen.
Wethouder Mohamed-Hoesein reageerde enthousiast: "Deze handreiking biedt waardevolle handvatten voor zowel studenten als het onderwijs. Door samen te werken met Albeda kunnen we armoede en schulden bij jongeren vroegtijdig aanpakken en hen de best mogelijke start geven in hun carrière en maatschappelijke deelname."
De Handreiking 'Omgaan met Geldzorgen in het mbo' biedt praktische tips en tools voor zowel docenten als studenten om financiële problemen bespreekbaar te maken en aan te pakken. Dit is een essentieel onderdeel van Albeda's bredere missie om studenten niet alleen vakinhoudelijk, maar ook op persoonlijk vlak te begeleiden richting een succesvolle toekomst.
Albeda kijkt uit naar een langdurige en succesvolle samenwerking met de gemeente, waarbij de gezamenlijke inspanningen een positieve impact zullen hebben op de levens van vele studenten.
Bij de totstandkoming van de handreiking is intensief samengewerkt met onder andere studenten van Albeda. De studenten waren openhartig over hun geldzorgen en de impact op hun leven en gaven aan hoe zij geholpen en bejegend zouden willen worden.
De handreiking is ontwikkeld door lector Mariëtte Lusse en onderzoeker Loïs Schenk van Hogeschool Rotterdam, met medewerking van Judith van Diest (teamleider Afdeling Studentondersteuning & Onderwijskwaliteit Albeda), Mia Wilsterman (armoedefunctionaris Zadkine) en Liesbeth van der Ree (Zadkine). Professionals en experts uit het land hebben hun kennis hieraan toegevoegd.