mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

foto ter illustratie

Albeda Horecacollege maakt zich op voor de Week van de horeca

Van 23 tot en met 28 september staat Albeda Horecacollege volledig in het teken van de Week van de horeca, een nationale feestweek om de horeca in de schijnwerpers te zetten. Deze speciale week begint met een landelijke toost door heel Nederland, en ook bij Albeda Horecacollege vieren we dit groots mee! 

Traktatie 
Gedurende de hele week openen de Albedarestaurants; Albeda Groos! en Albeda Proef! hun deuren voor het publiek. Gasten die in deze week een lunch of diner reserveren, worden getrakteerd op een gratis kopje thee of koffie, vergezeld van een huisgebakken koekje, met zorg en liefde bereid door onze getalenteerde bakkers. Maar dat is niet alles: studenten en docenten organiseren diverse acties voor het goede doel, waaronder een speciaal diner voor eenzame ouderen, waarmee we de sociale kracht van de horeca laten zien. Onze horecastudenten krijgen de kans om de nieuwste trends en innovaties te ontdekken tijdens hun bezoek aan de horecavakbeurs ‘Gastvrij’. Dit biedt hen waardevolle inzichten die ze kunnen toepassen in hun toekomstige carrières. 

Leerzame activiteiten 
Daarnaast ondersteunt Albeda Horecacollege het bedrijfsleven door studenten in de bediening en keuken in te zetten bij het prestigieuze evenement Bocuse d’Or. Dit biedt onze studenten niet alleen praktijkervaring op hoog niveau, maar ook een unieke kans om hun netwerk uit te breiden. De week zit vol met leerzame en creatieve activiteiten. Zo kunnen docenten deelnemen aan een cursus waarin ze hun eigen koksmes smeden en organiseert SKVR een workshop ‘plating’ om de kunst van het mooi presenteren van gerechten te verfijnen. Daarnaast worden er waardevolle workshops aangeboden door het bedrijfsleven, waaronder sessies over koffie en pasta. Dankzij de nauwe samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven trainen we samen de talenten van de toekomst! 

Podcast 
In de aanloop naar deze week worden alle activiteiten uitgebreid onder de aandacht gebracht via een podcast, waarin in de week voorafgaand aan de Horecaweek al enkele fragmenten worden uitgezonden. Tijdens de week zelf zullen we verslag doen van de hoogtepunten, zodat iedereen mee kan genieten van de feestelijkheden. Houdt hiervoor onze socials in de gaten. Uiteraard worden onze docenten en studenten extra in het zonnetje gezet met een welverdiend en toepasselijk presentje, als waardering voor hun toewijding. 

Met deze activiteiten laten we zien dat de horeca springlevend is, en geven we iedereen de kans om mee te doen en te leren. Samen maken we de horeca sterker!