Meer info over de opleiding
Tijdens de opleiding Hospitality manager leer je in 3 jaar tijd verschillende afdelingen op een vakantiepark van Landal te managen. Denk aan servicegerichte afdelingen zoals een receptie, de restaurants, housekeeping, de afdeling marketing of sport & animatie.
Je leert alles over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van management, service, dienstverlening en het creëren van onvergetelijke ervaringen voor je gasten.
Inhoud van de opleiding
Elk schooljaar heeft praktijkuren, die je uitvoert op een park van Landal. Welk park dit wordt bepaal je in overleg met Landal. Daarnaast heb je minimaal 200 uur begeleide onderwijstijd. Onderwijs krijg je op het park, online of bij Albeda Travel & Leisure College in Rotterdam. De opleiding is verdeeld in drie fases:
- Jaar 1: Trainee fase
Je verdiept je in 4 vakgebieden: Leisure& Entertainment, Front-office, Food & Beverage en Facility.
- Jaar 2: Assistent manager fase
- Je kiest één van de 4 vakgebieden en gaat je daar verder in verdiepen. In deze fase kun je in het buitenland aan de slag op een van de parken van Landal om ervaring op te doen.
- Jaar 3: Manager fase
Je focus ligt volledig op het gekozen vakgebied en je werkt toe naar het afronden van de opleiding. Je werkt bijna volledig zelfstandig en je focust je op jouw rol als manager.
Jouw ervaring in de bovengenoemde 4 vakgebieden vul je aan met lessen als communicatie, management, Engels en enkele keuzevakken, zoals digitale vaardigheden, Frans of wijnkennis.
Praktijkervaring
Je werkt 4 dagen op een van de parken, zodat je theorie en praktijk kunt combineren en een band op kunt bouwen met je collega’s en de organisatie. Een groot deel van je vaardigheden pas je dus meteen toe in de praktijk bij Landal.
Persoonlijke begeleiding
Tijdens de opleiding en bij Landal krijg je veel persoonlijke begeleiding. Hiervoor zijn mentorlessen en persoonlijke gesprekken ingepland. Je maakt tijdens je opleidingsdagen regelmatig opdrachten die je ook op het park tegenkomt. Je gaat daarbij zelf aan de slag om te leren van je eigen ervaringen. Je docent begeleidt je en geeft persoonlijke aanwijzingen. Niet alleen het resultaat van je opdracht is belangrijk, maar ook hoe je ertoe komt en hoe je houding daarbij is. Zo helpen we jou op school én in de praktijk je te ontwikkelen tot een zelfstandig werkende Hospitality manager.
Sluit