De beoordelingen voor al je vakken kun je vinden in Eduarte. Je studieloopbaanbegeleider zal je hier alles over uitleggen aan het begin van het schooljaar. Je vindt daar beoordelingen voor de algemene vakken en hoofdvakken. Ook word je naast de hoofdvakken en de algemene vakken beoordeeld op professioneel gedrag (beroepshouding). Wanneer je in die periode op stage bent geweest krijg je een bpv (beroepspraktijkvorming) beoordeling op je rapport i.p.v. de gebruikelijke cijfers voor je lessen. Dit zal een beoordeling zijn op basis van behaald/niet behaald.
Algemene vakken
De algemene vakken zijn voor iedereen gelijk in het eerste, tweede en derde leerjaar. Bij het vak Theateroriëntatie krijg je een beoordeling voor het onderdeel theaterlandschap/theatergeschiedenis.
Voor je overgangsrapport geldt als eis een jaargemiddelde van minimaal een 6 per vak.
Voor één van de algemene vakken mag je aan het einde van het schooljaar gemiddeld één onvoldoende staan met als ondergrens een 5. Bij een gemiddelde lager dan een 5 kun je op dit algemene vak blijven zitten.
De vakken Nederlands, rekenen en Engels worden in het tweede leerjaar al zoveel mogelijk afgesloten door middel van instellingsexamens (IE) en centrale examen (CEM). Wanneer je in jaar 2 nog niet voldoende op niveau bent voor één of meerdere van de algemene vakken krijg je in jaar 3 examentrainingen.
Hoofdvakken
De hoofdvakken zijn de vakken die direct te maken hebben met het beroep dat je later wilt doen. Daarom stellen we de eis dat je voor deze vakken gemiddeld minimaal een 6 behaalt op je overgangsrapport. Dit geldt per vak. De hoofdvakken zijn ontwerpen, grime, tekenen/schilderen, kostuum, decorontwerpen en bouw, kunstgeschiedenis, digitale werkvormen, en bpv (stage).
Beoordeling aanwezigheid en professioneel gedrag
Voor je aanwezigheid en professionele gedrag krijg je een aparte beoordeling. Aan het einde van het studiejaar moet je over de 4 onderwijsperiodes gemiddeld een 6 staan voor deze onderdelen.