Beroep

Meer informatie

Waar kom je te werken?

De leidinggevende leisure en hospitality is werkzaam in bedrijven die gericht zijn op recreatie, toerisme en vrije tijd. De leidinggevende  leisure en hospitality is werkzaam in verschillende contexten. In deze contexten heeft de leidinggevende LH veel contact met internationale klanten/gasten.

Wat worden je werkzaamheden?

De leidinggevende leisure & hospitality voert alle voorkomende werkzaamheden uit, waardoor hij veel wisselende werkzaamheden heeft. Dit kunnen zowel standaard als niet standaard werkzaamheden zijn. Bij het voorbereiden, uitvoeren en afronden van activiteiten houdt hij zich aan geldende regels, richtlijnen en procedures. De complexiteit van zijn werkzaamheden wordt bepaald door de verschillende doelgroepen waarmee hij werkt en de onverwachte situaties die zich voordoen bij het organiseren van een activiteit. De leidinggevende leisure & hospitality moet hier flexibel op in kunnen spelen. Daarnaast moet hij communiceren en samenwerken met verschillende interne en externe doelgroepen. In contact met klanten/gasten moet hij een afweging maken tussen belangen van de individuele klant/gast, groep en organisatie. De klant/gast staat daarbij centraal. Communicatie met internationale klanten/gasten maakt zijn werk complex. Hij beschikt over kennis van materialen, middelen, methoden en processen om alle voorkomende werkzaamheden uit te kunnen voeren. Hij kan deze kennis reproduceren en toepassen bij zijn standaard en niet standaard werkzaamheden.

Welke vaardigheden heb je nodig?

De essentiële beroepshouding van de leidinggevende leisure en hospitality omvat de volgende gedragskenmerken: dienstverlenend, proactief, commercieel, goede communicatieve en sociale vaardigheden, creatief en oplossingsgericht, flexibele houding, efficiënt samen kunnen werken met collega’s, resultaat-,
klant/gast- en kwaliteitsgericht werken, professioneel en representatief en oprechte interesse hebben in mensen en het vakgebied.

 

 

Vervolgopleiding

Met het diploma van deze opleiding kun je doorstromen naar het HBO.  Als je na deze opleiding door wil gaan naar een andere MBO opleiding heb je het recht om toegelaten te worden tot deze MBO opleiding indien:

o Je je aanmeldt op uiterlijk 1 april (NB: aanmelding na 1 april kan ook, maar dan geldt het automatisch recht op toelating niet meer);

o Je met goed gevolg deelneemt aan eventueel verplichte intakeactiviteiten;

o Je voldoet aan de vooropleidingseisen en eventuele aanvullende eisen.

Kans op een baan

Het is goed om te weten welke kansen op werk je hebt met de opleiding van jouw keuze. 

[Voor meer informatie, verwijzen we je door naar de site van SBB, de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. Kijk bij de laatste publicatie over de regio Rijnmond.