Toetsen en studievoortgang

We beoordelen je voortgang op de leerwerkplaats regelmatig.

Beoordelingen 
Je docent en werkbegeleiders zorgen dat je de juiste hulp en begeleiding krijgt. Je maakt met je docent afspreken wie (werkbegeleiders, docenten, medestudenten) jou wanneer beoordeelt.

Je kunt zelf ook doelen formuleren waaraan je wilt werken en die worden dan ook beoordeeld.  Je zult beoordeeld worden op onderstaande onderdelen van de dienstverlenende taak:

  • Oriëntatie

  • Voorbereiding

  • Uitvoering: mensen, methodisch werken, middelen

  • Afronding

Tijdens de opleiding ontwikkel jij je. Dat betekent dat we je aan het begin van de opleiding niet op dezelfde wijze zullen beoordelen als verderop in de opleiding. We hebben drie niveaus waarop we je beoordelen aangebracht. Op basis daarvan kunnen we zien hoe ver jij bent richting het examen. De niveaus zijn de basis meting, de gevorderde meting en de expert meting. Bij de basis meting word je beoordeeld als startende student. Bij de gevorderde meting beoordelen we jou als student die al een tijdje onderweg is. De expert meting zetten we in als  we denken dat je er al bijna aan toe bent om als beroepsbeoefenaar aan het werk te gaan.
Samen met je docent zul je reflecteren op je beoordelingen, zodat je leert van je beoordelingen en nieuwe leerdoelen kunt formuleren. Je docent overziet met jou je ontwikkeling in het hele opleidingstraject.

Meer informatie

Toetsen en opdrachten

Tijdens de opleiding maak je toetsen en opdrachten om te beoordelen of je klaar bent voor het kwalificerend examen. Met deze toetsen en opdrachten meten we de ontwikkeling van je studievoortgang. De resultaten laten zien of je de lesstof begrijpt en/of aankan, en is daarmee een aanwijzing of je de examens goed zal kunnen maken. De resultaten zijn mede bepalend voor jouw studievoortgang en of je naar de volgende fase in jouw opleiding kan. Met het kwalificerend examen sluit je je opleiding af. Meer informatie over de examens die je moet afleggen en de diploma-eisen vind je onder de tegel examens.

Stoppen met je opleiding

Als je wilt stoppen met je opleiding, bespreek dit dan op tijd met je slb'er. Meestal verwijst de slb'er je naar het Trajectbureau. Daar helpen mensen je een andere, passende opleiding te vinden.

Tijdens of na het eerste jaar kunnen er redenen zijn dat Albeda jouw onderwijsovereenkomst beëindigt voordat je klaar bent met je opleiding. Dan gaat de procedure 'Voortijdige beëindiging onderwijsovereenkomst' in werking. Albeda zal nooit zomaar de onderwijsovereenkomst beëindigen.

Lees verder

Gevolgen negatief bindend studieadvies en voortijdige beëindiging onderwijsovereenkomst

Wanneer je een negatief bindend studieadvies krijgt, dan wordt je inschrijving bij de opleiding beëindigd. Je kunt je niet opnieuw voor deze opleiding bij Albeda  inschrijven. We gaan samen met jou op zoek naar een andere opleiding, eentje die misschien beter bij je past. Beëindiging van de onderwijsovereenkomst kan financiële gevolgen hebben.

Lees verder