Lesgeld
Jaarlijks betaal je lesgeld aan de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO, alleen voor studenten die op 1 augustus bij aanvang van het studiejaar 18 jaar of ouder zijn). Het lesgeld voor schooljaar 2021-2022 is € 608,-.*
*Corona: Je ontvangt in schooljaar 2021-2022 een korting op het lesgeld van 50%.
Naast het lesgeld dat betaald moet worden ontvang jij of je ouder(s)/verzorger(s) per leerjaar een overzicht van de kosten en vrijwillige bijdrage voor de opleiding. De kosten voor de opleiding zijn afhankelijk van het opleidingsniveau en de gemaakte keuzes voor een sportspecialisatie, een keuzedeel en/of het profiel. Via je studieloopbaanbegeleider ontvang je een overzicht van alle kosten aan het begin van je opleiding.
Verplichte schoolkosten
Onder verplichte schoolkosten vallen bijvoorbeeld kosten voor schoolbenodigdheden waarvan het belangrijk is dat je hierover beschikt en die noodzakelijk zijn om je opleiding succesvol te kunnen volgen. Denk aan kosten voor de aanschaf van studieboeken of persoonlijke hulpmiddelen voor in de beroepspraktijk zoals sportkleding. Je bent zelf verantwoordelijk voor de aanschaf van deze zaken. Wel kun je bij verschillende aanbieders korting krijgen. Een overzicht van de studiekosten vind je op sharepoint en ontvang je tijdens de intake.
Kun je je studieboeken of leermiddelen niet betalen? Voor BOL-studenten onder de 18 jaar is er een regeling om de verplichte schoolmiddelen in bruikleen te krijgen wanneer het inkomen van je ouders minder dan 120% van het sociaal minimum is of wanneer zij schuldhulpverlening hebben. Heb je vragen over de mogelijkheden van de regeling voor 18 min studenten, dan kun je contact opnemen met je schoolmaatschappelijk werker of het ondersteuningsteam op 010 290 10 20.
Facturatie van de schoolkosten vindt plaats aan het begin van het schooljaar via accept e-mail met link. Ben je jonger dan 18 jaar, dan ontvangen je ouders de factuur. Ben je 18 jaar of ouder, dan ontvang je de factuur op jouw naam.
Overige, niet verplichte, kosten
De opleiding mag een vrijwillige financiële bijdrage vragen voor extra voorzieningen en activiteiten, zoals een schoolkamp en aanvullend lesmateriaal. Dit zijn activiteiten die niet tot het gewone lesprogramma behoren en die dus niet door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap worden betaald. De opleiding mag voor dit soort uitgaven een ouderbijdrage vragen, maar mag je niet weigeren, van school sturen of geen diploma uitreiken als je ouders de bijdrage niet of slechts gedeeltelijk willen betalen. Wel kan je worden uitgesloten van de aanvullende activiteiten (kampen e.d.). De opleiding plant deze activiteiten omdat je hierdoor beter wordt voorbereid op de BPV en je beroep.
In het tweede leerjaar wordt er een bijdrage aan overige leermiddelen voor het gekozen keuzevak, animatie en het wintersportkamp in rekening gebracht. Ook deze betaling loopt via school. Tijdens het derde leerjaar betaal je voor het gekozen keuzevak, EHBSO en watersportkamp.
Een overzicht van deze studiekosten vind je op sharepoint (studiematerialen assistent).