De opleiding is beschreven in het kwalificatiedossier. In dit dossier staat precies wat je moeten weten en kunnen om je diploma te halen. De opleiding bestaat uit een basisdeel, profieldeel en keuzedelen. Hieronder vind je een korte uitleg. Ook vind je hier informatie over de zogenaamde maatwerktrajecten en over leren op een leerwerkplaats.
De opleiding Office- en managementsupport start met een algemeen jaar. Daarin maak je kennis met de twee mogelijke profielen: Office assistant niveau 3 en Management assistant niveau 4. In het eerste leerjaar krijg je veel praktische informatie via gastdocenten die komen vertellen over hun beroep. Ook ga je o.a. aan de slag met de volgende onderdelen:
- je wordt getraind in 21st century skills, dit oefen je in een kantoorsimulatie waarin je werkzaam bent bij attractiepark de Efteling,
- we leren je alle ins en outs van de verschillende Office programma's,
- in de leerwerkplaats ben je bezig met projecten voor echte opdrachtgevers en ben jij het eerste aanspreekpunt,
- in de leerwerkplaats leer je ook de verbindende factor te zijn tussen alles wat er gebeurt in het bedrijf.
In het tweede leerjaar kies je voor een van de volgende profielen: Office assistant niveau 3 of Management assistant niveau 4.
Duale- en bbl-opleiding Office en management support :
Op de locatie Haastrechtstraat bij het Albeda College Economie en Ondernemen kun je de duale of een bbl-opleiding Office en management support niveau 3 en niveau 4 volgen. Dit betekent voor de duale-opleiding, dat je gedurende de gehele opleidingstijd 2 of 3 dagen per week naar school gaat en 2 dagen naar een leerwerkbedrijf. Je leert en je oefent dus heel veel in de echte beroepspraktijk. Voor de bbl-opleiding betekend dit, dat je 4 dagen aan het werk bent in een leerwerkbedrijf en op donderdag heb je les op school. Wil je meer weten over de duale-en bbl-opleiding? Lees meer.
OET traject:
Op de locaties Zuster Hennekeplein en Weena kun je het economisch oriëntatietraject (OET) volgen. Bij het economisch oriëntatietraject oriënteer je je breed in 20 weken op verschillende economische opleidingen. Van te voren maak je een keuze voor de richting Handel en Commercie of Business services. Je start in februari vervolgens stroom je na de zomervakantie door naar jouw gekozen opleiding in het eerste of tweede leerjaar (afhankelijk van je resultaten). Tijdens het oriëntatietraject krijg je generieke vakken, zoals Nederlands, Engels en rekenen maar ook beroep specifieke lessen. Verder kun je rekenen op een dosis praktijklessen. Denk bijvoorbeeld aan gastlessen, bedrijfsopdrachten of bedrijfsbezoeken. Je wordt hierin intensief begeleid, zodat je je goed kan (her)oriënteren op je verdere (school)loopbaan en een weloverwogen keuze kunt maken. Klik hier voor meer informatie over hoe jouw lesweken eruit zien.