Toetsen en studievoortgang

Tijdens de opleiding A1 en A2 maak je elke 15 weken thematoetsen. Hiermee meten we de ontwikkeling van je studievoorgang. Deze toetsen sluiten goed aan op de stof die je tijdens de lessen krijgt.

Voor de opleiding B1 en B2 worden er elke 15 weken staatsexamens gebruikt om de voortgang te meten. Dit zijn examens die gebruikt zijn door DUO in voorgaande jaren. Door het maken van deze examens, ben je goed voorbereid op het staatsexamen. 

De voortang van zowel de thematoetsen als de staatsexamens wordt online bijgehouden. Deze resultaten geven een indicatie of je de examens goed zal kunnen maken.

 

 

Meer informatie

Toetsen en opdrachten

Met toetsen en opdrachten meten we jouw ontwikkeling. De resultaten laten zien of je de lesstof begrijpt, dit is mede bepalend voor jouw studievoortgang en of je naar de volgende fase in jouw opleiding kan. Uiteindelijk wordt door jouw docenten bepaald of je klaar bent voor het examen.

Studievoortgang

Elke 15 weken voer je voortgangsgesprekken met je loopbaancoach. Tijdens deze gesprekken bespreken jullie onder andere je studievoortgang, je resultaten en de ontwikkeling in jouw uitstroomdoel. Van ieder gesprek wordt een verslag gemaakt die je terug kunt vinden in jouw studentenportaal. De inloggegevens hiervoor krijg je bij de start van jouw opleiding. 

 

Voortgangscriteria

Om door te kunnen naar de volgende fase in je opleiding, moet je voldoen aan bepaalde voortgangscriteria. De voortgangscriteria voor jouw opleiding staan hieronder.

  • Je moet 80% van de lessen aanwezig zijn geweest.
  • Je moet zowel de opdrachten in je boek als online hebben gemaakt.

Stoppen met je opleiding

Als je wilt stoppen met je opleiding, bespreek dit dan met je loopbaancoach. Hij of zij kan jouw uitschrijven van de opleiding. Wel is het belangrijk om te weten dat je niet zomaar weer opnieuw kunt starten, mocht je uitgeschreven zijn.