Rechten, plichten, vertrouwenspersoon

Albeda kent diverse formele documenten. Hierin staan (gedrags) regels waar wij ons allemaal aan moeten houden. Daarnaast kent Albeda/Zadkine ook een vertrouwenspersoon waar je terecht kunt, als je met een probleem zit en het niet veilig is. 

Meer informatie

POP

POP staat voor persoonlijk ontwikkelingsplan. Hierin staat de verwachte opleidingsduur, je uitstroomdoel, de startdatum, welk niveau je gaat volgen, de opbouw van de opleiding en de resultaten van de tussenmetingen. Elke 15 weken krijg je een nieuw POP.  

 

OOP

OOP staat voor onderwijs overeenkomst op papier. Dit opleidingsblad vormt samen met de algemene voorwaarden de tussen de partijen gesloten onderwijsovereenkomst. Door het tekenen van deze overeenkomst verklaart de student kennis te hebben genomen van en in te stemmen met de Algemene Voorwaarden Educatie, minimaal 80% van de onderwijstijd aanwezig te zijn en toestemming te geven aan de onderwijsinstelling om zijn/haar deelname en studievoortgang door te geven aan de gemeente. 

Vertrouwenspersoon

Bureau vertrouwenspersonen van Albeda/Zadkine is voor iedereen die bij de school betrokken is. Je kan bij Bureau vertrouwenspersonen terecht als je met een probleem zit, en het niet veilig is. Voorbeelden van situaties waarbij een vertrouwenspersoon kan worden ingeschakeld zijn: pesten, (herhalende) seksueel getinte opmerkingen, als iemand een wapen bij zich heeft, bedreiging via sociale media, discriminatie

In dit filmpje kan je zien in welke situatie je naar een vertrouwenspersoon kan gaan en wat hij voor je kan doen. Je kan contact opnemen met het Bureau vertrouwenspersonen ([email protected]).

Studentenstatuut

Het studentenstatuut beschrijft de rechten en plichten van de school en van alle studenten die een opleiding volgen bij  Albeda/Zadkine. Denk hierbij bijvoorbeeld aan regels over verzuim, schorsing, verwijdering en beschrijving van procedures voor de behandeling van klachten en geschillen. 

De rechten en plichten die specifiek gelden voor jouw opleiding staan in de studiehandleiding en in de examenregeling van de door jou gekozen opleiding. 

Lees meer

Jouw mening of klacht

Het kan gebeuren dat je ergens ontevreden over bent. Overal waar mensen werken gaat weleens iets mis. Het is daarom goed dat je jouw ervaringen met ons deelt. Dit kan hier