In het eerste leerjaar staat er (deels) een lesuur in het rooster gepland voor studieloopbaanbegeleiding. Dit uur wordt benut voor verschillende zaken:
- Uitleg en doornemen van studiehandleiding.
- Informatie over de opleiding geven, zoals roosterzaken etc.
- Informatie over voortgang, BPV en examens.
- Ondersteuning bij het maken van een keuze uit de keuzedelen.
- Bespreken groepsproces.
- De loopbaanmogelijkheden.
- Persoonlijke wensen en ambities.
- Persoonlijke vragen en problemen.
- Individuele gesprekken.
De studieloopbaanbegeleider is de aangewezen persoon waar je terecht kan voor informatie, advies, problemen en klachten. Gedurende de opleiding worden er minstens twee voortgangsgesprekken gevoerd tussen jou en de studieloopbaanbegeleider. Er wordt een verslag gemaakt met eventueel afspraken. Indien nodig kan er contact worden opgenomen met je ouders/verzorgers en/of je BPV-bedrijf. Wanneer je meerderjarig bent, nemen we alleen in noodgevallen contact op met je ouders/verzorgers. Wanneer je minderjarig bent (jonger dan 18 jaar), nemen we contact op met je ouders en/of verzorgers indien er bijzonderheden zijn rondom jouw resultaten, beroepshouding en aanwezigheid. Bij minderjarige leerlingen moeten de ouders tekenen voor de rapporten en toestemmingsformulieren die je gedurende de opleiding ontvangt. Bij gescheiden ouders, hanteren wij één aanspreekpunt.
Docenten
De docent is degene die je vakinhoudelijk begeleidt. Van je docent krijg je uitleg over de lesstof die je moet kennen en je krijgt te horen wat je moet doen. De docent is de persoon waar je naar toe kunt als je vragen of problemen hebt met de lesstof van een bepaald vak.
Onderwijsleider
De onderwijsleider is verantwoordelijk voor de algemene gang van zaken binnen de opleiding. Als student overleg je met je docent of studieloopbaanbegeleider. Alleen als je er met hen niet uitkomt, kun je terecht bij de onderwijsleider. Wanneer je je je niet aan regels en afspraken houdt, kun je ook met de onderwijsleider te maken krijgen.