Rechten en plichten

Als student bij Albeda heb je verschillende rechten en plichten. Deze rechten en plichten staan in een aantal officiële documenten die je hieronder vindt. Daarnaast staat op deze pagina informatie over hoe je mee kunt praten over jouw opleiding of Albeda.

Meer informatie

Onderwijsovereenkomst

Als je bent aangenomen voor de opleiding, krijg je een onderwijsovereenkomst. Hierin staan de rechten en plichten van Albeda en van de student. Als deze overeenkomst is ondertekend en al jouw documenten binnen zijn bij het mbo, dan kun je starten met je nieuwe opleiding. De ondertekening van de onderwijsovereenkomst vindt digitaal plaats.

Praktijkovereenkomst

Een deel van je opleiding ga je stage lopen. In het mbo heet dit Beroeps Praktijk Vorming (BPV). In de praktijkovereenkomst staan alle afspraken die je maakt met Albeda en het BPV-bedrijf over jouw BPV. Dit document wordt door alle partijen ondertekend. De ondertekening vindt digitaal plaats.

Meepraten over de opleiding, voor studenten

Albeda vindt het belangrijk om je actief te betrekken bij het verbeteren van het onderwijs. Naast een centrale Albeda studentenraad, waar één student van de cluster Lifestyle, Sport & Entertainment aan deelneemt, is er daarom bij alle opleidingen een studentenplatform. Binnen dit platform kan je meedenken en meepraten over jouw opleiding. Je kan je aanmelden voor het platform via je studieloopbaanbegeleider.

Meepraten over de opleiding, voor ouders

In de eerste twee leerjaren van de opleiding worden er ouderavonden georganiseerd. Daarbij worden je ouders geïnformeerd over de structuur van de opleiding en maken zij kennis met de studieloopbaanbegeleider. Rondom de rapportages worden er zgn. “10 minuten” gesprekken georganiseerd waarbij je studieloopbaanbegeleider, jijzelf en je ouder(s)/verzorger(s) aanwezig zijn. In de latere leerjaren ligt, zo nodig, het initiatief tot het leggen van contact met vertegenwoordigers van de opleiding bij je ouder(s)/verzorger(s). Uiteraard ben je in eerste instantie zelf verantwoordelijk voor het onderhouden van de contacten met je opleiders. Ook via sharepoint kunnen je ouders zich informeren over allerlei zaken met betrekking tot de opleiding en je studievoortgang.

Supportplatform Albeda
Albeda wil ouders meer betrekken bij het onderwijs door regelmatig in gesprek te gaan met ouders over verschillende onderwerpen. In het ouderplatform gaan ouders vanuit verschillende opleidingen van Albeda in gesprek met o.a. de voorzitter van het College van Bestuur. Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld de zorg en begeleiding aan studenten, inspectieresultaten, de resultaten van tevredenheidsonderzoeken onder studenten en het beleid van Albeda. Denk je dat je ouders hier aan willen deelnemen? Of wilt u graag deelnemen aan dit supportplatform? Dan kunt u contact opnemen met Rozemarijn de Wolff, [email protected]. Meer informatie over het supportplatform is te vinden op www.albeda.nl/supportplatform

Gedragsregels

Om plezierig te kunnen samenwerken en leren zijn er een aantal richtlijnen voor jou en de andere studenten opgesteld. Dit zijn:

  • Werk mee, volg aanwijzingen van docenten en ondersteunend personeel op.
  • Draag geen hoofddeksels tijdens de lessen (alleen met toestemming van de docent).
  • Schakel tijdens de lessen je mobiele telefoon uit.
  • Geef het goede voorbeeld en laat lokalen, sportzalen en de kleedkamers netjes achter.
  • Gedraag je rustig en praat zachtjes op het leerplein.
  • Eet en/of drink niet in de klas, kleedkamers, trappenhuis, fitness of sportzaal.
  • Roken, liever helemaal niet, maar zeker niet tijdens sportactiviteiten en tussen de activiteiten door. Graag ook niet direct voor de ingang van het Topsportcentrum.
  • Draag schone zaalsportschoenen tijdens (binnen) sportactiviteiten; zwarte zolen zijn niet toegestaan.
  • Ga voorzichtig om met het (sport)materiaal en plaats het op de juiste plaats terug.
  • Laat geen waardevolle spullen achter in de kleedkamer tijdens de les. Maak zo veel mogelijk gebruik van de kluisjes. Laat anderen niet je kluisnummer zien.
  • Zet bij iedere accommodatie je fiets, scooter op slot en in de daarvoor bestemde rekken (houd deuren en nooduitgangen vrij, ook bij de Feyenoordshop).
  • Zorg voor een handdoek tijdens fitness (lessen).
  • Maak bij sportactiviteiten/projecten bij of van een andere organisatie gebruik van je kleding uit het kledingpakket zodat je er representatief uit ziet.
  • Gebruik in het zwembad geen schoenen, badslippers worden geadviseerd.
  • Gebruik tijdens het zwemmen een korte zwembroek of het zwempak uit het kledingpakket.
  • Doe tijdens praktijklessen sieraden en piercings af.
  • Weet dat jouw positieve houding ook door anderen wordt opgemerkt.