De opleiding die jij volgt is een Beroeps Opleidende Leerweg (BOL). Dit betekent dat je hele dagen naar school gaat. Je krijgt tijdens een BOL-opleiding veel theorie en huiswerk en loopt ook stage. De opleiding is een beroepsopleiding. Dit betekent dat je aan het einde van de opleiding in staat bent een beroep in de mode uit te oefenen. De eisen van elke opleiding zijn vastgesteld in een kwalificatiedossier. Jouw opleiding is gebaseerd op het kwalificatiedossier ‘Kleding- confectie- en veranderatelier’. Dit dossier kan je inzien op http://www.s-bb.nl. De opleiding basismedewerker mode is opgebouwd uit een Basisdeel (B) en een keuzedeel (K). Het basisdeel is opgebouwd uit een beroepsspecifiek deel dat bestaat uit kerntaken en bijbehorende werkprocessen en een generiek deel. Het generieke deel bestaat uit vakken met landelijke eisen zoals voor Nederlands, rekenen en Loopbaan en Burgerschap. Daarnaast volg je een aantal keuzedelen.
De kerntaken en werkprocessen met bijbehorende competenties worden je aangeleerd in de lessen. In het eerste jaar wordt er veel aandacht besteed aan basisvaardigheden van het beroep. Zowel in de praktijklessen als in de vakspecifieke theorielessen. Daarnaast volg je de algemene vakken, zoals rekenen en Nederlands. Ook volg je in het eerste jaar het keuzevak 'Ondernemend gedrag'.
In het tweede leerjaar ga je je voorbereiden op de examens van alle vakken en zal er uiteindelijk geëxamineerd worden. In het tweede leerjaar volg je ook het vak Loopbaan en Burgerschap. In het tweede leerjaar volg je ook weer een keuzevak. In beide leerjaren loop je stage (BPV).