Feyenoord en de vier Rotterdamse onderwijsinstellingen Hogeschool Rotterdam, Hogeschool Inholland, Albeda en Zadkine zijn erin geslaagd om het afgelopen studiejaar meer dan vijfhonderdvijftig studenten een stageplaats of stageopdracht bij Feyenoord te geven. Reden genoeg om de overeenkomst tussen alle partijen met drie jaar te verlengen. De contractverlening werd dinsdagmiddag in de Perszaal van De Kuip ondertekend.
“Onze studenten zijn erbij gebaat om bij een krachtige en maatschappelijk bewogen organisatie als Feyenoord praktijkervaring op te kunnen doen en deze samenwerking biedt mooie kansen voor onze studenten. We zijn dan ook erg verheugd dat we onze samenwerking de komende drie jaar weer zullen voortzetten”, aldus Simone Fredriksz lid cvb Albeda bij de ondertekening van de overeenkomst.
“We zijn drie jaar geleden begonnen met driehonderd studenten en nu zijn het er dus meer dan vijfhonderdvijftig. Binnen de hele club vinden de studenten een leerzame stageplaats,” vertelt Patrick Pronk, coördinator stages van Feyenoord, enthousiast. “Zij lopen stages op verschillende afdelingen. Zowel bij onze maatschappelijk projecten, als in de horeca of op de afdeling marketing. De stages variëren in lengte van tien weken tot een heel studiejaar."
Snel schakelen
Ook Gisella Silva, relatiemanagement partnerschappen van Hogeschool Inholland Rotterdam en Jet Houwers, programmaleider bij het Centre of Expertise van Hogeschool Rotterdam, zijn tevreden met het tot nu toe behaalde resultaat. “We hebben samen met Carla Lagendijk, de teamleider Onderwijs, Werk en Welzijn van Feyenoord, een driejarig traject bedacht om social workers en studenten van Hogeschool Rotterdam Business School intensiever te laten samenwerken voor het welbevinden, welvaart en welzijn van bewoners, precies waar #KrachtVanFeyenoord voor staat.” legt Houwers uit. “De samenwerking met Feyenoord verloopt soepel en prettig. Het is ontzettend fijn en snel schakelen als onze studenten praktijkopdrachten moeten uitvoeren of stages,” vult Silva aan.
Ontwikkelen binnen de club
De studenten komen van de verschillende opleidingen van de onderwijsinstellingen. Leeftijden en opleidingsniveaus verschillen ook, maar één ding hebben ze gemeen: zij krijgen bij Feyenoord de kans om aan hun ontwikkeling te werken. “Ik heb met vier medestudenten een onderzoeksstage gedaan bij Feyenoord. We hebben onderzocht hoe de club de studentenwerving kan verbeteren,” zegt Madelon Thoen. Zij is nu vierdejaars student Sportmarketing en management aan de Hogeschool Rotterdam.
Een mooie kans
“We kwamen erachter dat veel studenten een verkeerd beeld hebben van Feyenoord. De club is meer dan alleen voetbal. We hebben een aparte vacaturepagina en een video gemaakt om de studenten een beter beeld te geven. Dat werd gewaardeerd,” aldus Madelon. “Het is mooi om iets voor zo’n groot bedrijf te kunnen betekenen.”
Toekomstperspectief bij Feyenoord
Volgens Patrick Pronk zijn de stages en opdrachten van de studenten doelgericht. “Zij krijgen geen fictieve opdrachten, maar gaan echt voor de club aan de slag. Mooi om te zien is dat steeds meer studenten na hun stage bij Feyenoord blijven werken. Zo leiden we ook onze eigen collega’s op,” besluit hij.