Inhoud
Tijdens de training Omgaan met verbale en fysieke agressie in de zorg wisselen stukken theorie en praktijkoefeningen elkaar af. Steeds wordt eerst een bepaalde vorm van agressie of een ander aspect theoretisch besproken, op een interactieve manier. Vervolgens wordt de theorie in de praktijk gebracht door middel van rollenspellen, onderwijsleergesprekken, spiegelen en fysieke technieken. Zo leer je om te gaan met de agressie die je op je werk tegenkomt en ook hoe je die agressie kunt voorkomen.
Een belangrijk onderdeel van de training is het leren hoe je professioneel kunt handelen als je geconfronteerd wordt met agressie. Je oefent technieken, samen met je collega’s en onder leiding van een deskundige trainer. De situaties die worden geoefend zijn steeds gekoppeld aan de dagelijkse praktijk.
Een aantal voorbeelden van aspecten die aan de orde kunnen komen - afhankelijk van de behoefte - zijn:
- Emotionele agressie en instrumentele agressie;
- Dementie en agressie;
- Psychiatrie en agressie;
- Praktische oefeningen met betrekking tot afstand en nabijheid;
- Zelfverdedigingstechnieken;
- Het belang van evalueren nadat je geconfronteerd bent met fysieke of verbale agressie.
De duur van de training hangt geheel af van de wensen. Ook de aanvangsdatum en de locatie bepalen we in onderling overleg. De training wordt verzorgd door ervaringsdeskundigen op het gebied van het omgaan met agressie en het de-escalerend werken. Zij hebben ruime ervaring met het trainen van verzorgenden en verpleegkundigen, psychiatrisch verpleegkundigen, medewerkers van zorginstellingen, servicebalies en medisch en verzorgend personeel van organisaties waar Korsakov-cliënten worden verpleegd. De training wordt op maat gemaakt voor de werkomgeving.
Sluit