mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

Meisje in bediening met eten

Cateringmedewerker

De scholing is bedoeld voor medewerkers die werkzaam zijn in een restauratieve dienst of daar willen werken.

Inhoud

Inhoud

• Basis bereidingstechnieken.
• Bereidingshygiëne (HACCP).
• Gastencontact, gastvriendelijk en klachtenbehandeling.
• Materiaalkennis.
• Praktijkgericht serveren.
• Persoonlijke hygiëne.
• Productinformatie.
• Veiligheid en ARBO.

 

Sluit

Doel

Doel

De scholing Cateringmedewerker is voor iedere medewerker in de restauratieve dienst noodzakelijk. Je leert op een professionele wijze je werk uit te voeren. Deze scholing wordt door alle cateraars gehanteerd als de norm. De scholing wordt afgesloten met een examen, waardoor je in het bezit komt een Albeda certificaat. Een praktische scholing, die theoretisch wordt ondersteund met een cursusboek uitgebracht door de branchevereniging VENECA.
De scholing is bedoeld voor medewerkers die werkzaam zijn in een restauratieve dienst of daar willen werken.

Sluit

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Een speciale vooropleiding is niet vereist. Wel is een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift gewenst.

Sluit

Praktische info

Praktische info

Deze opleiding kan incompany worden gegeven. Vooraf wordt een analyse gemaakt van de werkzaamheden waardoor de lesstof goed aansluit op de huidige en toekomstige situatie binnen de organisatie.

Sluit

Lesdata

Lesdata

In overleg en bij voldoende aanmeldingen.

 

Sluit

Certificering

Certificering

Deelnemers leveren een digitaal portfolio Dit portfolio wordt beoordeeld door de docent. Bij een voldoende krijgt de deelnemer toestemming van de docent om het examen af te gaan nemen. Per aangevraagd examen worden er kosten in rekening gebracht. Wanneer er een examen niet gehaald wordt is er een mogelijkheid tot een herexamen. Hiervoor worden extra kosten in rekening gebracht.

Sluit

Aanmelden

Duur
5 dagdelen van 3 uur
Startmoment(en)
najaar 2022
Opleidingstype
Opleiding