mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

Jitse

Jitse: ‘Bijzondere smaken ontdekken is zo tof’

Waarom volg je deze opleiding?
“Eerst heb ik International Business gedaan, maar dat vond ik niet leuk. Van jongs af aan kook ik al met mijn ouders. Lekkere cakejes bakken. Mensen verwennen met lekker eten en bijzondere smaken ontdekken is zo tof om te doen. Dus deze opleiding past veel beter bij me en ik voel me hier echt op mijn plek met alle leuke studenten en docenten om me heen.”

Wat vind je het leukste aan de horeca?
“In de keuken vind ik het leuk om te experimenteren met allemaal verschillende ingrediënten. Er zijn zoveel mogelijkheden met kruiden en invloeden uit binnen- en buitenland. Steeds weer nieuwe recepten en smaken uitproberen blijft elke dag een feestje. De meeste koks zijn wat verlegen en introvert. Dat ben ik ook wel, maar ik houd ook heel erg van contact met mensen. Dus op mijn werk sta ik graag in de keuken, maar ik word ook ingeroosterd achter de bar. Ik geniet van die combinatie en het werk komt eigenlijk op hetzelfde neer. Mensen blij maken en verwennen met lekkere dingen is het leukste om te doen!”

Heb je nog hobby’s?
“Technologie interesseert me erg. Ik zet graag computers in elkaar en hou van gamen. O ja, sporten niet te vergeten natuurlijk en iets wat je misschien niet van mij verwacht, maar schoenen verkopen is ook een hobby van me.”

Waar kunnen we jou voor wakker maken?
“Voor pasta carbonara, héérlijk! En een cola zero. Ik drink geen alcohol, want dat vind ik niet lekker en het is slecht voor me.”

Lievelingsgerecht?
“Het dessert wat ik zelf heb bedacht: Flexibele Witte Chocolade heet het. Dat moet iedereen een keer geproefd hebben, zó lekker!”