Begeleiding

Tijdens jouw opleiding heb je met diverse medewerkers van Albeda te maken. Iedereen heeft maar één doel en dat is om ervoor te zorgen dat jij je diploma haalt. Als je tijdens je opleiding behoefte hebt aan extra begeleiding en/of ondersteuning dan kun je dit aangeven bij jouw studieloopbaanbegeleider. 
Ook op de website van Albeda kan je informatie vinden over extra begeleiding voor bijvoorbeeld dyslexie, jonge ouders en topsporters. Klik hier voor extra begeleiding die door Albeda wordt aangeboden. 

 

Meer informatie

Docenten en onderwijsleider van de opleiding

Docenten geven lessen, begeleiden je bij het werken aan opdrachten. Daarnaast begeleidt hij je in jouw ontwikkeling en is hij de persoon waar je naar toe kunt als je vragen of problemen hebt met de lesstof van een bepaald vak.

De onderwijsleider geeft leiding aan de docenten en is verantwoordelijk voor de organisatie va de opleiding. Als student overleg je met je docent of studieloopbaanbegeleider. Alleen als je er met hen niet uitkomt, kun je terecht bij de onderwijsleider. Wanneer je je niet aan regels en afspraken houdt, kun je ook met de onderwijsleider te maken krijgen.

Studieloopbaanbegeleider of coach

Iedere student krijgt een studieloopbaanbegeleider (slb'er) of coach. Dit is een docent die tijdens het schooljaar jouw belangrijkste aanspreekpunt is. Deze docent begeleidt je gedurende de hele opleiding. Je hebt regelmatig gesprekken met je slb'er of coach over de voortgang van je studie en het maken van keuzes in je (studie)loopbaan. Om op de hoogte te blijven van jouw studievoortgang heeft de slb'er of coach regelmatig contact met docenten op school en met de werkbegeleider en/of praktijkopleider van de BPV organisatie.

Schoolmaatschappelijk werker

De schoolmaatschappelijk werker is er voor jou! Er zijn allerlei situaties denkbaar waarin je wat extra hulp of advies kan gebruiken, hieronder vind je een aantal voorbeelden:

  • Is er iemand in je omgeving overleden?
  • Ga jij of je ouders scheiden?
  • Is er iemand in je omgeving erg ziek?
  • Is er geweld in je omgeving (eer gerelateerd, huiselijk en/of seksueel geweld)?
  • Gebruik je (of iemand uit je omgeving) drugs of alcohol?
  • Heb je problemen met studiefinanciering?
  • Heb je schulden?
  • Vind je het moeilijk om te gaan met geld?

Vaak zijn een paar gesprekken met een schoolmaatschappelijk werker voldoende om verder te kunnen. Vraag je studieloopbaanbegeleider om je te verwijzen.