Office- en managementsupport - duale/bbl opleidingsvariant

Op de locatie Haastrechtstraat bij het Albeda College Economie en Ondernemen kun je de duale of een bbl-opleiding Office en management support niveau 3 en niveau 4 volgen. Dit betekent voor de duale-opleiding, dat je gedurende de gehele opleidingstijd 2 of 3 dagen per week naar school gaat en 2 dagen naar een leerwerkbedrijf. Je leert en je oefent dus heel veel in de echte beroepspraktijk. Voor de bbl-opleiding betekend dit, dat je 4 dagen aan het werk bent in een leerwerkbedrijf en op donderdag heb je les op school. Eén van de voordelen van duaal leren is, dat al vroeg in de opleiding blijkt of het gekozen beroep bij je past. Dit betekent minder tijdverlies bij een verkeerde keuze. Ook bouw je tijdens je opleiding al een behoorlijk CV op, wat de kans op werk na je opleiding vergroot.

Flexibel en op maat

Flexibel en op maat wil zeggen dat het onderwijs op je persoonlijke situatie is afgestemd. Tijdens de introductieweek ontvang je jouw persoonlijk leerplan. Het onderwijs is flexibel, omdat je op 2 momenten kunt instromen (september en februari). Schoolexamens worden daarom meerdere malen per jaar aangeboden. Het onderwijs is ook flexibel, omdat je onder bepaalde omstandigheden een studieblok mag overdoen of omdat je bijv. na je zwangerschapsverlof de draad weer op kunt pakken. Het onderwijs is op maat, omdat je onder bepaalde omstandigheden vrijstelling kunt krijgen voor een deel van je opleiding. De consequentie van dit alles is dat niet alle studenten in een klas met hetzelfde bezig zijn. Je werkt echter wel regelmatig samen in een groepje studenten dat met hetzelfde bezig is.

BPV

Zodra je een BPV plek hebt gevonden, kan je direct een Aanvraag-BPV formulier inleveren bij dhr. Goudriaan (kantoor 146). Hier kun je ook terecht met al je vragen over de BPV en alle praktische zaken daaromheen.

Verder studeren op niveau 4

Aan het einde van het 4de project (aan het eind van je eerste jaar) krijg je op basis van je geleverde prestaties een advies over je niveau. Halverwege het tweede jaar, na project 6, wordt definitief bepaald of je op niveau 3 of 4 gaat uitstromen. De voorwaarden om verder te kunnen op niveau 4 worden vooraf met je studieloopbaanbegeleider en vakdocent besproken, zodat je je hierop kunt voorbereiden.

 

Meer informatie

Het vinden van een BPV-plaats

Voor BBL-studenten is het belangrijk dat zij zo snel mogelijk een bpv-plek vinden. Als zij 4 maanden na de start van hun opleiding nog geen bpv-plaats hebben gevonden, kan de onderwijsovereenkomst ontbonden worden en moet de student met de opleiding stoppen. Deze leerbedrijven zijn o.a. te vinden via: www.leerbanenmarkt.nl en https://www.s-bb.nl

Tijdens de start van de opleiding krijg je van de praktijkbegeleider (van school) informatie over de bpv. Dit gebeurt door middel van een presentatie. Tijdens deze presentatie wordt een praktijkmap met de praktijkexamens (Proeven van Bekwaamheid), praktijkplanning en gegevens docenten uitgereikt en uitvoerig besproken. Je krijgt de opdracht om de praktijkmap door te nemen met je praktijkopleider (van jouw leerbedrijf). De praktijkbegeleider (van school) maakt zo spoedig mogelijk een afspraak met praktijkopleider (van jouw leerbedrijf) voor een kennismakingsbezoek en om het hele examineringsproces in de praktijk toe te lichten.

De praktijkbegeleider (van school) is jouw eerste aanspreekpunt als het gaat over de bpv.

De bpv-coördinator adviseert en helpt je bij het zoeken naar een nieuwe werkgever in het geval je jouw leerbaan bent kwijtgeraakt.

Klik door voor de contactgegevens van jouw bpv-coördinator.