Beroep

Als intercedent ben je een commerciële duizendpoot. Je krijgt een kick van het invullen van vacatures, het binnenhalen van nieuwe klanten en natuurlijk je bestaande klanten tevreden houden! Je doet (telefonische) acquisitie, gaat naar klanten, inventariseert hun personeelsbehoefte en gaat actief op zoek naar geschikte kandidaten. Je doet intakes van kandidaten, checkt sollicitaties en nodigt geschikte kandidaten uit voor een persoonlijk gesprek. Je begeleidt de kandidaten naar het werk en ook tijdens het werk.

Verder ben jij ook verantwoordelijk voor alle administratieve handelingen die bij deze uitgebreide functie horen: van het verlonen van de gewerkte uren, het factureren van de opdrachtgever tot de personele administratie.

Meer informatie

Waar kom je te werken?

De opleiding Intercedent geeft je een brede opleiding waarmee je terecht kunt bij allerlei organisaties die actief zijn in de arbeidsbemiddeling. Dat kan een klein lokaal uitzendbureau zijn gericht op een specifiek vak, maar ook een van de vestigingen van de landelijke ketens. Maar je kunt ook aan de slag bij andere organisaties zoals werving- en selectiebureaus, re-integratiebedrijven, detachering of payrollingorganisaties.

Wat worden je werkzaamheden?

Een intercedent bij een uitzendbureau is steeds op zoek naar de juiste match tussen een bedrijf, de vacature en de (uitzend)kandidaat. Intercedent is een veelzijdig en dynamisch beroep. Naast actuele kennis van de wet- en regelgeving heb je een behoorlijke dosis communicatieve en commerciële vaardigheden nodig. Als intercedent heb je veel contact met (potentiële) klanten & werkzoekenden. Je houd je bezig met het leggen van nieuwe contacten, overtuigen van je klant, netwerken en (verkoop) gesprekken voeren. Met deze vaardigheden wordt jouw werk als intercedent nog leuker en makkelijker! 

Welke vaardigheden heb je nodig?

Je bent commercieel gedreven, communicatief vaardig en nauwkeurig. Tijdens het matchingsproces houdt de intercedent rekening met de belangen van zowel de opdrachtgever als de kandidaat. De intercedent heeft een schakelfunctie en is verantwoordelijk voor het eigen takenpakket, maar ook voor de profilering van de organisatie. Je legt verantwoording af aan jouw leidinggevende.

Als intercedent is het belangrijk dat je commercieel gedreven en klantgericht bent. Je bent verder representatief, proactief en extravert. Ook ben je ondernemend, daadkrachtig, oplossingsgericht en heb je inlevingsvermogen. Je moet goed kunnen samenwerken met (potentiële) opdrachtgevers (inlenende bedrijven), kandidaten, flexwerkers (uitzendkrachten) en collega’s.

Kans op een baan

Het is goed om te weten welke kansen op werk je hebt met de opleiding van jouw keuze. Arbeidsbemiddeling is een enorme groeimarkt dus er is veel vraag naar intercedenten. Op de site van SBB, kans op stage, leerbaan en werk vind je deze informatie terug.

Voor meer informatie, verwijzen we je door naar de site van SBB, de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. Kijk bij de laatste publicatie over de regio Rijnmond.

Wil je straks verder studeren aan het hbo? De mbo-niveau 4 opleiding Intercedent geeft toegang tot verschillende vervolgopleidingen waaronder AD-trajecten en hbo-opleidingen. De Associate degree is een tweejarige studie in het hoger beroepsonderwijs. Een AD-traject wat goed aansluit bij deze opleiding is Sales & Accountmanagement. De Associate degree leidt op voor specifieke beroepen, de bacheloropleiding is breder. Bachelors werken op een hoger niveau.

De hbo–bachelor is een opleiding van vier jaar. HBO bacheloropleidingen die aansluiten bij deze opleiding zijn: HBO intercedent, HBO Commerciële economie, HBO Small Business en HBO Human resource management.