Om te kunnen studeren, betaal je lesgeld en moet je boeken en andere leermiddelen kopen. Ook zijn er soms excursies waar ja aan deel kunt nemen en die soms ook geld kosten. Op deze pagina lees je meer over de kosten van jouw opleiding.
Zie ook de website van DUO voor informatie over lesgeld.
De kosten voor de studieboeken en andere leermiddelen zijn wisselend per jaar. Voor een overzicht voor het komend schooljaar heb je voor aanvang van je opleiding de ‘leermiddelenlijst’ ontvangen. Je bent vrij om te kiezen bij welke leverancier je je boeken aanschaft, ook tweedehands boeken zijn toegestaan. Albeda maakt jaarlijks afspraken met verschillende leveranciers voor kortingen. Voor aanvang van je opleiding krijg je een handleiding waarin wordt beschreven hoe je bij de juiste lijst van jouw opleiding komt en hoe de bestelprocedure in zijn werk gaat.
Klik hier voor de leermiddelenlijst van jouw opleiding:
Staan er readers op jouw leermiddelenlijst? dan kun je deze via deze link vinden en downloaden.
Met een licentie heb je toestemming om een bepaald digitaal leermiddel te gebruiken. Bijvoorbeeld bij de vakken loopbaan & burgerschap en Nederlands worden vaak digitale leermiddelen gebruikt. Albeda schaft deze licenties aan, studenten ontvangen een factuur voor deze licenties.
Bij de opleiding Ondernemer retail wordt in leerjaar 2 bij het project B2B gewerkt met de licentie van de Stichting Jonge Honden de Stichting Praktijkleren. De kosten voor deze licentie bedragen € 52,50,- . Op de boekenlijst wordt deze licentie ook vermeld. Je ontvangt hiervoor medio oktober een factuur via Albeda. De leverantie geschiedt via school.
In het alle leerjaren worden excursies naar ondernemingen, winkelcentra en projecten georganiseerd. Hieraan zijn in principe geen kosten verbonden. Wellicht bestaat in een hoger jeerjaar de mogelijkheid om deel te nemen aan een meerdaagse reis naar een Europese (hoofd)stad plaats. In het verleden werden Praag en Parijs bezocht. Hierbij is sprake van vrijwilligheid, thuisblijvers volgen een alternatief programma op school. In de praktijk blijkt dat het overgrote deel van de studenten deelneemt aan deze reizen en hier met zeer groot genoegen op terug kijkt.
Als school spannen wij ons tot het uiterste in om de kosten zo laag mogelijk te houden. Voor aanvang van de reis ontvangt elke student een schrijven met daarin het (voorlopige) reisprogramma en een overzicht van de kosten. Dit formulier dient ingevuld en ondertekent bij de onderwijsleider te worden ingeleverd, ook als men niet aan de reis deelneemt.
Om de opleiding met meer succes te kunnen volgen, vinden wij het belangrijk dat je kunt beschikken over een laptop. Lees meer Lees meer over eisen die er aan de laptop gesteld worden. Als je geen laptop aan kunt schaffen, neem dan contact op met je slb'er.
Voor het volgen van je studie, ontvang je een rekening met de kosten van jouw opleiding. Lees hier wanneer je moet betalen en over de mogelijkheden van een betalingsregeling.
Kun je je studie niet betalen? Misschien kun je een tegemoetkoming krijgen. Klik hier voor informatie over de 18min regeling.
Heb je begeleiding nodig bij je financiën? Er zijn mensen die je kunnen helpen je financiën op orde te krijgen.