Begeleiding

Studieloopbaanbegeleider
Iedere student krijgt een studieloopbaanbegeleider (slb'er). Dit is een docent die tijdens het schooljaar jouw belangrijkste aanspreekpunt is. De slb-er begeleidt je gedurende de hele opleiding. Je hebt regelmatig gesprekken met je slb'er over de voortgang van je studie en het maken van keuzes in je (studie)loopbaan. Om op de hoogte te blijven van jouw studievoortgang heeft de slb'er regelmatig contact met docenten op school en met de werkbegeleider en/of praktijkopleider van de BPV organisatie. Dit zijn de slb'ers:

Slb jaar 1
Paul Mayer
Jeruma Arnold

Slb jaar2
Trian Kayhatu
Neels Smeekens
Simone Siemons

Slb jaar 3
Paul Dezentjé

Naast je studieloopbaanbegeleider (slb'er) word je tijdens je opleiding ook begeleid door je Cyclebegeleider en je bpv-begeleider van House of knowledge. 

Cylcebegeleider
De Cyclebegeleider ziet erop toe dat de ontwikkeling van jouw eigen werk, je eigen muziek, goed verloopt. Ga je de gestelde deadlines halen? Hoe gaat het met het schrijven van je eigen muziek? En met de opnames daarvan in de studio? Op welke manier(en) kun jij je muziek het beste opnemen? Komt je demo op tijd af? En hoe ga je je muziek promoten? Dit zijn vragen die je met je Cyclebegeleider zult bespreken. Ze worden behandeld in klassikale lessen en tijdens individuele gesprekken.

Bpv-begeleider House of Knowledge
Je krijgt een bpv-begeleider aangewezen vanuit de organisatie van House of Knowledge, agency van de opleiding Muzikant-Producer. Ieder studiejaar heb je een aantal gesprekken met je bpv-begeleider op school. Om de week is je bpv-begeleider aanwezig voor ingeroosterde lessen over stage. Het is altijd mogelijk om zelf contact op te nemen met de organisatie van House of Knowledge als je vragen hebt of extra begeleiding kunt gebruiken bij een stage.

Ook op de website van Albeda kan je informatie vinden over extra begeleiding voor bijvoorbeeld dyslexie, jonge ouders en topsporters. Klik hier voor extra begeleiding die door Albeda wordt aangeboden. 

Meer informatie

Passend onderwijs/extra ondersteuning

Passend onderwijs houdt in dat sommige studenten recht hebben op extra hulp en begeleiding. Een bekend voorbeeld hiervan is dyslexie. Tijdens het intakegesprek of gedurende de opleiding wordt bekeken welke extra hulp en/of begeleiding jij nodig hebt om je opleiding succesvol af te kunnen ronden. Denk hierbij aan extra tijd en aandacht voor het maken van opdrachten, toetsen en examens en hulp bij het plannen en organiseren hiervan.

Er wordt samen met jou gekeken of jij in aanmerking komt voor passend onderwijs. Wanneer blijkt dat jij in aanmerking hiervoor komt, wordt er een plan met jou gemaakt. In dit plan staat beschreven welke ondersteuning school biedt en wat er van jou wordt verwacht. Als jij akkoord gaat met de gemaakte afspraken, dan wordt dit plan (dit heeft officieel: overeenkomst passend onderwijs) door jou en door de onderwijsleider van jouw opleiding ondertekend. Ben jij jonger dan 16 jaar dan wordt deze overeenkomst ook getekend door jouw wettelijke vertegenwoordigers. Vraag bij jouw studieloopbaanbegeleider of de adviseur begeleiding en ondersteuning (B&O) om meer informatie.

Studentenbetrokkenheid

AMP studenten zijn betrokken studenten. AMP studenten vinden hun opleiding belangrijk. En wij vinden het belangrijk om met jou in contact te staan over de inhoud, planning, organisatie en wat al niet meer van de opleiding. Omdat we een kleine opleiding zijn, zijn de lijnen kort. Je kunt altijd met vragen en/of opmerkingen terecht bij de administratie, onderwijsleider of je slb'er. Ieder jaar vragen wij je een enquête in te vullen om te zien of je tevreden bent over de opleiding en of wij nog zaken kunnen verbeteren.

Studentenbetrokkenheid
Albeda heeft een centrale studentenraad. In deze studentenraad zitten studenten van diverse opleidingen die de belangen van alle studenten vertegenwoordigd. Dit doen zij door samen, met verschillende partijen binnen Albeda, in gesprek te gaan.  Als je interesse hebt, kun je dit aangeven bij de begeleider van de centrale studentenraad door een mail te sturen aan [email protected].

Naast een centrale Albeda studentenraad, is er een studentenpanel bij de opleiding Albeda Muzikant/Producer. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Eveline Vree, [email protected].

Ouderbetrokkenheid

Voorafgaand aan de opleiding worden ouder(s)/ verzorger(s) uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst worden de aanwezigen geïnformeerd over de structuur van de opleiding en maken zij kennis met de studieloopbaanbegeleiding. Ieder studiejaar organiseren wij informatiebijeenkomsten voor ouders. In het derde leerjaar gaat dit specifiek over het examenprogramma.  

Naast de informatiebijeenkomsten kunnen ouders na het tweede rapport een 10-minuten gesprek aanvragen bij de slb'er van de student. 

Supportplatform
Het Albeda wil ouders meer betrekken bij het onderwijs door regelmatig in gesprek te gaan met ouders over verschillende onderwerpen. Lees hier meer over het supportplatform van Albeda.