Begeleiding

Studieloopbaanbegeleiding
Iedere klas heeft een eigen slb’er. Voor zaken als studievoortgang, persoonlijke problemen die samenhangen met de opleiding of invloed hebben op de opleiding is deze slb’er het aanspreekpunt. Niet alleen voor de student, ook voor de klas en ouder(s)/verzorger(s). De slb’er is de persoon die de student ondersteunt en begeleidt gedurende de opleiding. Als de slb’er de situatie zo inschat dat standaardbegeleiding niet voldoende is, zal deze met de coördinator begeleiding & ondersteuning van het team Dans (Roy Verboom) en het hoofd van de opleiding (Corrine Leyte) kijken naar mogelijkheden voor extra begeleiding. De coördinator begeleiding & ondersteuning is er ook speciaal voor studenten die bij het leren beperkt worden door een handicap, (chronische) ziekte of andere problemen en daardoor extra ondersteuning nodig hebben.

Gedurende de opleiding wordt de student begeleid door de volgende studieloopbaanbegeleiders:

Leerjaar 1     Maaike Oldeboer
Leerjaar 2     Brandon Bos
Leerjaar 3     Ellis Dobber
Leerjaar 4     Simone Siemons

De slb’er is in de meeste gevallen ook de persoon die lessen studieloopbaanbegeleiding verzorgt. Tijdens deze lessen leer je je eigen leertraject te bepalen en vorm te geven, te reflecteren op datgene wat je hebt geleerd en nog gaat leren, en te reflecteren op je eigen ontwikkeling. Tijdens de studieloopbaanbegeleiding doorloop je de volgende fases:

1. Intake- en kennismakingsfase
2. Oriëntatiefase
3. Ontwikkelingsfase
4. Afrondingsfase/examentraject
5. Vervolgfase

Als bepaalde zaken niet met de slb’er of een docent besproken kunnen worden of wanneer gesprekken met deze personen niet tot een goede oplossing leiden, dan kan je contact opnemen met het hoofd van de dansopleiding, Corrine Leyte (onderwijsleider).

Portfolio
Het portfolio is een belangrijk instrument in de studieloopbaan van de student. Met een porfolio toont de student de ontwikkeling aan die gedurende de opleiding wordt doorgemaakt. In dit portfolio houdt de student dus het eigen leerproces bij. Verslagen van BPV-prestaties en resultaten van producten worden in het portfolio verwerkt. Het portfolio is verder een instrument om eigen creatieve ideeën in op te nemen.

Meer informatie