Studiehandleiding Taal & inburgering, WEB - cohort 2023

Studiehandleiding Taal & inburgering

We vinden het fijn dat je voor een opleiding bij ons hebt gekozen. We gaan je helpen bij het ontdekken en toepassen van jouw talenten, zodat je kunt uitgroeien tot een bekwame werknemer. In deze studiehandleiding vind je alle informatie die je nodig hebt over je opleiding, bijvoorbeeld over de vakken die je gaat volgen, examens en vakanties.

Bij ons op school zijn de volgende kernwaarden belangrijk:

  1. Persoonlijk: Bij ons mag je rekenen op aandacht, respect en geborgenheid. Studeren en werken doen wij in een prettige en veilige sfeer waarbij verbinding, betrokkenheid en professionaliteit centraal staan.
  2. Ambitieus: Wij dagen iedereen uit om het beste uit zichzelf en elkaar te halen en bieden uitstekende mogelijkheden om talent optimaal tot zijn recht te laten komen. Er is ruimte en waardering voor eigen initiatief en vernieuwing.
  3. Verantwoordelijk: We doen wat we afspreken en zijn aanspreekbaar op ons handelen.

We wensen je een leerzame en plezierige tijd!

Algemene informatie

Algemene informatie

Jouw opleiding valt onder Albeda/Zadkine, Taal & inburgering. Hier ga je Nederlands leren of je Nederlands verbeteren om een baan te kunnen vinden of om een beroepsopleiding te kunnen volgen. Voor de WEB-opleidingen kun je je aanmelden als je klaar bent met inburgeren of je niet verplicht bent om in te burgeren. 

Algemene informatie | Albeda - Studiehandleidingen

Sluit

Opleiding

Opleiding

De opleidingen A1, A2, B1 en B2 duren minimaal 15 weken en maximaal 45 weken. Word je geplaatst in een groep, dan volg je 2 dagdelen taal in je basisgroep. Het derde dagdeel besteed je aan een extra module taal, rekenen, loopbaan en burgerschap, werkgevers- vaardigheden of sollicitatievaardigheden. De module taal en geld volg je altijd. Dit geldt alleen voor de dagopleidingen. 

De opleiding | Albeda - Studiehandleidingen

Sluit

Rechten, plichten, vertrouwenspersoon

Rechten, plichten, vertrouwenspersoon

Albeda kent diverse formele documenten. Hierin staan (gedrags) regels waar wij ons allemaal aan moeten houden. Daarnaast kent Albeda/Zadkine ook een vertrouwenspersoon waar je terecht kunt, als je met een probleem zit en het niet veilig is. 

Rechten, plichten, vertrouwenspersoon | Albeda - Studiehandleidingen

Sluit

Toetsen en studievoortgang

Toetsen en studievoortgang

Tijdens de opleiding A1 en A2 maak je elke 15 weken thematoetsen. Hiermee meten we de ontwikkeling van je studievoorgang. Deze toetsen sluiten goed aan op de stof die je tijdens de lessen krijgt.

Voor de opleiding B1 en B2 worden er elke 15 weken staatsexamens gebruikt om de voortgang te meten. Dit zijn examens die gebruikt zijn door DUO in voorgaande jaren. Door het maken van deze examens, ben je goed voorbereid op het staatsexamen. 

De voortang van zowel de thematoetsen als de staatsexamens wordt online bijgehouden. Deze resultaten geven een indicatie of je de examens goed zal kunnen maken.

Toetsen en studievoortgang | Albeda - Studiehandleidingen

Sluit

Examens en diplomering

Examens en diplomering

Op deze pagina vind je informatie over belangrijke onderwerpen over examinering en diplomering. Denk bijvoorbeeld aan informatie over het examenplan, de aanmelding, procedures, herkansingen en de verschillen tussen A1/A2 examens en B1/B2 examens. 

Examinering en diplomering | Albeda - Studiehandleidingen

Sluit

Aan- en afwezigheid

Aan- en afwezigheid

Iedereen bij Albeda/Zadkine doet er alles aan om de kans zo groot mogelijk te maken dat jij je diploma behaalt. Studenten die actief deelnemen aan het onderwijsaanbod, hebben een grotere kans op een diploma. Als jij je hebt ingeschreven bij Albeda verwachten we van jou dat je actief, volgens het rooster, deelneemt aan (digitale) onderwijsactiviteiten.

Aan- en afwezigheid | Albeda - Studiehandleidingen

Sluit

Begeleiding en contact

Begeleiding en contact

De opleiding zorgt voor de juiste begeleiding om ervoor te zorgen dat jij je diploma haalt. Daarnaast heeft Taal & inburgering verschillende collega's die betrokken zijn bij jouw leerproces. 

Begeleiding en contact | Albeda - Studiehandleidingen

Sluit

Roosters en vakanties

Roosters en vakanties

Jouw lestijden zijn elke week hetzelfde. Wel kan het voorkomen dat het lokaal waarin je les krijgt verandert. Daarom is het belangrijk om voor de les het rooster te bekijken. Jouw persoonlijke rooster kun je bekijken via Xedule ( https://albeda.myx.nl/). Na het aanklikken van deze link log je in met je Albeda account. 

Taal & inburgering houdt het MBO Rotterdam vakantierooster aan. Dit betekent dat er 1 week voorjaarsvakantie, 2 weken meivakantie, 6 weken zomervakantie, 1 week herfstvakantie en 2 weken kerstvakantie is. In alle vakanties, op 4 weken zomervakantie en de kerstvakantie na, is er wel lesaanbod in de vakantie. Dit bekent dat je lessen kunt volgen in die vakanties, dit is facultatief en je moet jezelf hiervoor aanmelden.

Roosters en vakanties | Albeda - Studiehandleidingen

Sluit

Gegevens opleiding

Vastgesteld door:
Directie Startcollege
Datum vaststelling:
September 2023
Crebonummer:
5611, 5612, 5621 & 5622
Niveau:
A1, A2, B1 & B2
Leerweg:
WEB
Duur reguliere opleiding:
15-30-45 weken